CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: A templom egerei

2020. február 03. 05:34 - csú

borbely-nemeth_csak_a_skoda-777_1.pngA mi szegény vezetőink a minibálbér sokszorosával rendelkeznek, még sincs semmijük! Pedig a kocsijaikat (személyi használatra) sem maguk veszik, hanem a közpénzből vásárolják. A benzint, a szervízt, az autópálya matricát, a sofőrt  Csepel adja nekik. Élelmük (italuk), ruházkodásaik nagy részét a közös finanszírozza. A vagyonnyilatkozatban mégsem találni mást, mint (panel)lakást, kis házat, régi kocsit, és tartozásokat...

Minden év eleje a vagyonnyilatkozatokkal kezdődik -emlékeztet egy ritusra írása bevezető részében  Horváth Gyula, a csepeli önkormányzat ellenzéki (DK-s) képviselője. Cikkét így folytatja:  "Néhányan abban élik ki frusztrációjukat, irigységüket, tehetetlenségüket, hogy a maguk gonosz előítéleteik szerint csemegéznek.

Ezek az emberek Csepelen is előszeretettel aggatnak jelzőket azokra, akiknek az élete nem a lumpolásról, a mértéktelen ivászatról, köz és magánéleti botrányokról, hanem sok évtizedes munkáról, és annak ellenértékéről szól. Pedig itt, ez történik már

egy évtizede.

„Jóakaróim” kineveztek a kerület leggazdagabb képviselőjének. Ez a cím még hízelgő is lehetne, ha a teljesítmény elismerésére, a munka javakban való megtestesülésére irányulna. Az a gyanúm, hogy nem arra irányul, hanem az ellenkezőjére! Lejáratásra, hiteltelenné tételre! De lehet, hogy csak megtévesztésre a figyelem elterelésére szolgál a hamis bűnbakkeresés.

A rendelkezésünkre álló adatok szerint meg lehetünk győződve róla, hogy fideszes vezetőinknek semmi oka nem lenne olyan szegénynek lennie, mint amit a vagyonnyilatkozataik tükröznek. Nem tudom ugyanis elképzelni, hogy több mint egymilliós havi fizetésből Csepelen egy aktív vezetőnek ne lenne lehetősége megtakarítani, anyagilag érvényesülni, vagy vagyonelemekben gyarapodni.

Ebben a kerületben nem kevés olyan család van, ahol az egy főre jutó nettó jövedelem nem éri el a 100.000.- forintot, és mégis megélnek, sőt előre is tudnak lépni. A mi szegény vezetőink viszont ennek minimum a triplájával (inkább 4-5 szörösével) rendelkeznek, még sincs semmijük! Pedig a kocsijaikat (személyi használatra) sem maguk veszik, hanem a közpénzből vásárolják. A benzint, szervízt, autópálya matricát, sofőrt stb. Csepel adja nekik. Élelmük (italuk), ruházkodásaik nagy részét a közös finanszírozza. A vagyonnyilatkozatban mégsem találni mást, mint (panel)lakást, kis házat, régi kocsit, és tartozásokat. A facebokon meg ott virítanak egzotikus országok luxusszállóinál, jachtok előtt, repülőkben, kaszinókban. A vagyonnyilatkozat szerint meg szegények, mint a templom egere!

Ezzel az elferdített képpel ugyanis tovább tudják éltetni azt, hogy ők a szerény szolgák, míg a másik a telhetetlen harácsoló. Az nem baj, ha egy nyugdíjas a leggazdagabb a képviselő-testületben, de az már nagy baj, ha olyanok vezetik ezt a kerületet, akik nem tudják egy évtized alatt sem ledolgozni a hátrányt. Itt ugyanis nem a rogáni 800 millióról van szó, hanem csupán pár tíz millió a tét. A csepeli fideszesek nagy hamiskártyások! El akarják hitetni, hogy nem különböznek a csepeliektől. Pedig sokban különböznek! Legfőbben abban, hogy nem tartják be, nem veszik komolyan a maguk által hozott törvényeket – így a vagyonnyilatkozatot – sem!

Horváth Gyula (Forrás: Facebook)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr415450934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.02.03. 21:57:03

Izgulhat Csepel! Borbély úr öt évig ismét polgármester, a gyerekek meg nőnek! Kinőtték az eddigi házat. Építési telket, felújítandó vagy lebontandó házat keresnek, jó helyen! Aki szeretné hogy az utcájuk csendessé váljon, lobbizzon hogy a polgármester oda költözzön! Négy fekvőrendőr, plusz 30 km/órás sebességkorlátozó tábla garantált! Plusz minden házhoz önkormányzati pénzen kiépített parkoló, ha rossz az út és járdaburkolat, felújítás garantált! A Temesvár utcai, kertvárosi akadémikusok meg köszönik, hogy eddig utcaszomszédok lehettek! Remélik, a 30-as sebességkorlátozás ezután is megmarad! ;)

Én a Hollandi utat javasolnám, az ottaniak szeretnének kisebb forgalmat, kevesebb zajt! Meg ugye a gyerekeknek közel lenne a kalózhajós játszótér! ;)

Tarjányi László 2020.02.03. 21:57:46

Ideje lenne jogegyenlőséget biztosítani a csepeli polgároknak! Legyen Csepel minden utcájában 30 km/órás sebességkorlátozás, s minden két sarok közötti szakaszon legyen négy fekvőrendőr! Továbbá minden ház elé építsenek ki az úttest és a járda között burkolt párhuzamos parkolót! Járjon minden utcában hókotró! Így Borbély illetve Németh nem élvezne privilégiumot! Ez egyszer s mind megoldaná az átmenő hatalmas szigetszentmiklósi forgalmat is a Hollandi úton! A kalózhajós játszóteret járműre kellene szerelni, amely kívánságra bárhová elmenne, ha a gyerekek játszani akarnának, vagy a lakók ordítozásra vágynának! A Csepel Utánpótlás Egyesület meg tarthatná az edzéseit mindig más lezárt utcaszakaszon, hogy annak áldásos hatásait minden csepeli egyformán élvezhesse!
süti beállítások módosítása