CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mégis, ezt meddig hagyjuk még?

2020. február 17. 03:21 - csú

meszaros_lorinc_a_hvg-nek_tavolodjon_el_tolem_maganember_vagyok_1.PNG„Nem engedek meg semmilyen kérdést, úgyhogy azonnal távolodjon el tőlem” – pattogott Mészáros Lőrinc, az ország leggazdagabb magánembere, majd még kétszer elismételte ugyanezt a HVG riporterének. Utánozni nem szeretném Mészárost, de kábé a „távozz tőlem, sátán” hanglejtést képzeljék el. Végül kivágta: „hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?”.

Februárt megcsúfolóan, már tavaszt ígérve ragyogott  a nap, dolgoztunk, rohantunk, intéztük, amit kell. Közben a többség számára valószínűleg – eddig - észrevétlenül lezajlott egy röpke, alig 1 perces jelenet, amibe belesűrítve ott ordít minden, amiben élünk 2020 Magyarországán. A művelt latin erre mondaná, hogy kvintesszencia, ezt szeretném Önöknek elmesélni.

A Jelenet a következő:

a hivatalosan üzletember, nem hivatalosan Orbán Viktor biopénztárcája, Mészáros Lőrinc a FeHoVa vadászati kiállításon vett részt, amikor udvariasan odalépett hozzá egy HVG-s kollégám, Oroszi Babett. A gázszerelőből minden bizniszben hasító polihisztorrá avanzsált Mészáros éppen kedélyesen bratyizott más NER-ségekkel, amikor az újságíró megszólította, és feltett neki egy aktuális kérdést: mégis mennyiért adja el az államnak a full veszteséges Mátrai Erőművet? Lefordítom, hiszen a „Zállamnak” valójában nincs pénze: nekünk, minden adófizetőnek mennyibe fáj, hogy a Mészároséknak átjátszott, sok milliárdos mínuszt termelő erőmű az állami MVM-hez kerül? Hány forintot költünk erre, ahelyett …. - és itt a kipontozott rész következik, gondolatban mindenki helyettesítse be, ahol szerinte inkább helye lenne ennek a pénznek a felcsúti haver zsebe helyett.

Mint minden - mondjuk úgy, hogy - szerény képességű embert, Mészárost is könnyű kizökkenteni, adta hát önmagát:

„Nem engedek meg semmilyen kérdést, úgyhogy azonnal távolodjon el tőlem” – pattogott, majd még kétszer elismételte ugyanezt. Utánozni nem szeretném, de kábé a „távozz tőlem, sátán” hanglejtést képzeljék el. Aztán kivágta: „hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?”.

Mire a kollégám tényszerűen azt válaszolta, hogy újságíró. Vagyis nem magának kérdez, hanem a köz nevében és érdekében. „Én meg egy polgár vagyok, nem közszereplő” – vetett véget a dialógusnak a Forbes lista éllovasa, országuk leggazdagabb embere.

Hát kicsoda Mészáros Lőrinc, hogy ezt megteheti? És ha tudjuk, hogy kicsoda és főleg, hogy ki tette azzá, akkor ezt mégis meddig hagyjuk még?

Gergely Zsófia (Klubrádió)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7015476288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása