CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nehezen tanulnak, de könnyen felejtenek Csepel mai urai

2020. február 18. 05:16 - csú

borbely_nemeth_lehajtott_fejjel_777_3.PNGNémeth Szilárd és Borbély Lénárd. - Úgy látszik nehezen tanulnak, de annál könnyebben felejtenek egyesek akkor, amikor a demokratikus elvek betartásáról lenne szó! 

Horváth Gyula, a csepeli önkormányzat ellenzéki (DK-s) képviselője írja közösségi oldalán:

Várkonyi András képviselő- és frakciótársam tájékozódni szeretett volna a csepeli egészségügy és a városgazda tevékenységéről.

A polgármester rendelkezésére Várkonyi András önkormányzati képviselő csak úgy beszélhetett az illetékes vezetőkkel, ha a beszélgetésre nem az intézményben, hanem a polgármesteri hivatalban kerül sor, és azon részt vesz az aljegyző is!

Mint ismeretes, a közelmúltban jogerősen döntött a bíróság arról, hogy Varjú László, és képviselőtársai jogszerűen voltak és tájékozódtak a Magyar Televízió épületében, mert a képviselőknek joga, és kötelessége tájékozódni, és ellenőrizni egy állami intézményben.

Meg kellene tanulnia a csepeli polgármesternek is, hogy az önkormányzati intézmények nem az ő fennhatósága alá tartoznak, nem az ő tulajdonai hanem a csepelieké, az általuk választott képviselő-testület felügyelete alatt állnak.

A jegyző (aljegyző) nem a polgármester személyes szolgálatára és képviseletére, - főleg nem a választott képviselők ellenőrzésére - vannak alkalmazásban, hanem a hivatali szakmaiság, jogszerűség fenntartása miatt!
Mint ahogy egy bírósági tárgyaláson a bíró már évekkel ezelőtt figyelmeztetett: „az ellenzéki képviselőnek nem csak joga, hanem kötelessége tájékozódni, és ellenőrizni az önkormányzati intézmények tevékenységét”.

Úgy látszik, nehezen tanulnak, de annál könnyebben felejtenek egyesek akkor, amikor a demokratikus elvek betartásáról lenne szó! Ezek az esetek mind azt bizonyítják, hogy az illiberális fideszes hatalom még a saját törvényeit sem tartja be.

Következmények még nincsenek! Ami késik, nem múlik!

Horváth Gyula

Forrás: facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1515478350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása