CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd nagy ötlete nincs eltemetve, ott kísért, ahol tud

2020. február 23. 05:46 - csú

nyugdij-para-777_5.pngEgyre jobban elbizonytalanodnak és a létükben találják veszélyeztetve magukat. Anyagi helyzetük a kormány(fő) jóindulatától függ: attól, hogy úri kedve éppen milyen állapotban van...

Magyarországon óriási vihart kavar a közbeszédben egyesek nyugdíjakról való vélekedése - kezdi Dúló viharban című írását Horváth Gyula, majd így folytatja a közösségi oldalán megjelent cikket: 

Mostanában különböző közéleti személyiségek, a hatalmat talpnyalásban felül nem múlható művészek, és degenerált celebek is megnyilvánulnak ebben az ügyben. Markáns véleményük az: el kell vonni az öregek nyugdíját! Ezek az emberek nem ismerik Hofi örökbecsűjét: „a nyugdíjast azzal lehet felidegesíteni, ha elvonják a nyugdíját!” És ezzel aztán nem kicsit, hanem nagyon felidegesíthetők!

A nyugdíj körül kialakult műbalhé aztán az öngerjesztés spiráljába került. Ezzel foglalkozik a facebook, az újságok, és a rádiók is. Az érintettek viszont egyre jobban elbizonytalanodnak, és létükben találják veszélyeztetve magukat. Tapasztaltak lévén tudják, hogy

a hatalom, amikor hisztériát kelt, azt soha sem cél nélkül teszi. Most az ad okot a félelemre körükben, hogy találva érzik magukat! Egyrészt nagy nyomás helyeződik rájuk, azzal, hogy az állam szűntesse meg a nyugdíjukat, másrészt viszont a kormány részéről, - akinek kötelessége lenne megnyugtatni őket - óriási a hallgatás.

Tudják, akárhogy is zárul ez a vita, ők (nyugdíjasok) ebből jól kijönni nem fognak! A mostani intézkedések is mind azt az eredményt hozzák, hogy elértéktelenedik a korábban kemény munkával megszerzett nyugdíjuk. Ezt látják az árak emelkedésében, a forint leértékelődésében, és az inflációs meglódulásában is. A nyugdíjasok pontosan látják, hogy változatlanul érvényben van Rákosi elmélete: „nem kell a békát agyonverni, elég, ha leeresztik róla a vizet”! És ennek a kormány által ásott csapdaveremnek a leges- legalján, ők azok a bizonyos békák, akikről Orbán, - a tőle megszokott határozottsággal - elkezdte leereszteni a vizet!

A nyugdíj léte, vagy nem léte, élet-halál kérdése ezeknél a néprétegeknél. Ezért is fontos számukra, hogy olyan megoldást találjanak az illetékesek, amelyik nem küldi őket tömegesen a Németh Szilárd találmányaként köztudatba került szegénytemetőkbe. Így hát, nekimentek a „magas nyugdíjaknak”! Nem kis alappal, úgy vélik, hogy igazságtalan, hogy vannak most már olyanok, akik nyugdíja meghaladja az egymilliót is. Orbán-kormány által bevezetett nyugdíj-határ eltörlése ugyanis felszabadította és szabadjára engedte az igen magas nyugdíjak létrejöttét, miközben megszigorította, a kisemberek járulékhoz jutásának esélyeit.

Egy lépéssel sem visz előrébb, ha nyugdíjas, nyugdíjasnak az ellenségévé válik! Ugyanis nem felszíni problémáról, hanem rendszer szintű bajról van szó! Amikor az illiberális Orbán kormány felszámolta a magán-nyugdíj pénztárakat, (sok ezermilliárdos vagyonát lenyúlta) egyben lehetetlenné is tette egy átlátható, kiszámítható, igazságosabb nyugdíj-rendszer kiépítését. A nyugdíj létének, és nem létének kérdése egyszer, és mindenkorra a kormány(fő) jóindulatától függ: attól, hogy úri kedve éppen milyen állapotban van!
A nyugdíjplafont, vissza kell állítani, és meg kell szüntetni az irreálisan magas nyugdíjakat! Létre kell hozni, és mielőbb csatlakozni kell az európai alapnyugdíjak rendszeréhez!

Tudnunk kell azonban, hogy a nyugdíjak, és a nyugdíjasok biztonsága mégsem a magas nyugdíjak miatt van végveszélyben elsősorban, hanem a szabadrabláson alapuló, urizálásra szakosodott, hazug, kleptomán rendszernek a törvényszerű következménye. A Nyugdíjak körében létező bizonytalanságok, és az összes többi igazságtalanság megszűnésének egyetlen lehetősége abban van, ha mielőbb megszabadul e nép, a kizsákmányoló, kirabló rendszertől.

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8115483148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása