CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Koronavírus-járvány idején a bizalom valuta, kár lenne elkótyavetyélni

2020. március 27. 05:16 - csú

huberur_es_huberes_2020-03-26.PNGMiért van, hogy egyesek úgy érezhetik, fontos számukra minden lehetőséget megragadni a kormány dicséretére? A válasz nem lehet más: ez a gyakorlat az orbáni, tekintélyelvű, hűbéri viselkedésrendszer terméke! Az illetékesek (személyek, vállalkozások) úgy gondolják, kötelességük minden megnyilatkozásukban jelét adni annak, hogy hűségesek a kormányhoz, és támogatják Orbán Viktort! -foglata össze tapasztalatait Horváth Gyula, a csepeli önkormányzat ellenzéki (DK-s) képviselője egy minapi ferihegyi jelenetsor ismeretében. Így ír róla a csepeli politikus:

A WIZZ AIR repülőgépe maszkokat és más védőfelszereléseket hozott Sanghajból. Ez dicséretes! A légitársaság szóvivője nyilatkozatában nem győzte hangsúlyozni köszönetét a kormánynak a sikeres út lebonyolítása miatt. Szerinte ehhez a kétszer 9000 km-es úthoz segítségükre volt a kormányzat! Azt sugallta, mintha enélkül nem tudták volna megjárni az utat!

Nem hiszem, hogy ebben a válságos időben hasznos, ha néhány indokolatlanul lojális, emocionálisan túlfűtött egyén, igaztalan mondatokkal kívánja bizonyítani lojalitását a magyar kormányhoz. Ezekkel a mondatokkal ugyanis többet árt a kormányba vetett bizalomnak hitelesség oldalon, mint amennyi hasznot hoz propagandában. Vírus-válság időszakban pedig a bizalom a leghasznosabb valuta a vezetés kezében! Tehát aki ezt erodálja,(buta túl alázattal) az a kormányzat hitelességét veszélyezteti!

A konkrét esetről jut eszembe;

több mint tíz évvel ezelőtt a (azóta becsődöltetett) MALÉV nemzeti légitársasággal jártam Kínában. A távolság akkor sem volt kevesebb kétszer 9000 km-nél. A repülőgép /AIRBUS/ minden további nélkül egyhuzamban megjárta, a távot oda, majd vissza. Érdekes módon nem volt szükség az akkori kormány hathatós segítségére ehhez. Se nekem, - se senki másnak - akkoriban esze ágában se volt azért köszönetet mondani az országos vezetőknek, hogy megjártuk az utat! (Maximum a pilótákat tapsoltuk meg a leszálláskor)
Úgy gondolom, hogy most sincs semmi szükség a kormány dicsőítésére ahhoz, hogy egy ugyanolyan repülő képes volt megtenni az utat! Konstatáljuk tényszerűen, hogy megérkeztek a védőeszközök a járvány elleni küzdelemfez, a gyógyítók, és szolgáltatók védelméhez!

Jogosan vetődik fel a kérdés,  miért van, hogy egyesek úgy érezhetik, fontos számukra minden lehetőséget megragadni a kormány dicséretére? A válasz nem lehet más: ez a gyakorlat az orbáni, tekintélyelvű, hűbéri viselkedésrendszer terméke! Az illetékesek (személyek, vállalkozások) úgy gondolják, kötelességük minden megnyilatkozásukban jelét adni annak, hogy hűségesek a kormányhoz, és támogatják Orbán Viktort!
Abban tévednek csupán (és ebben nem kicsit, hanem nagyot), hogy a hatalom nem Orbáné, és az ő kormányáé. A hatalom a magyar népé! Ha kell köszönet,az neki jár!

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr615561652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása