CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A botrány előbb robbant, mert egyre többen érzik: ez már sok...

2020. április 17. 00:04 - csú

kitettek_a_korhazbol_a_bacsit.jpgFélelmetes helyzet: Járni sem tudott az idős ember, mégis kitették a kórházból...

Napok óta folyik az emberek hülyítése, hogy „az esetleges tömeges megbetegedések” miatt „fel kell szabadítani” a kórházi ágyak 60 százalékát, bármi áron. A mindig a legrosszabbra készülő Cecília asszony, az országos tisztifőorvos, cserébe elnézést, megértést, összefogást kér és vár mindenkitől, mert csak így tudnak felkészülni az esetleges „robbanásra”. Már az első bejelentés után, elkerülendő a robbanást, mármint a saját felrobbanásom, elkezdtem számolni, mert ezt még nem tiltották meg a veszélyhelyzetre hivatkozva. Mivel nem vagyok matematikus ezért egy kicsit kínlódtam a megoldással, de sikerült. Szerintem az operatív törzsben dolgozó szakemberek (nem tudom hány van belőlük, ezért választottam a többesszámot) alaposan elszámolták magukat.

Ha elszámolták. Szerintem ugyanis nem lehet ennyire rosszul számolni. A 36.000 felszabaduló kórházi ágy „feltöltése”, ha ebben vagy akár kétszer ilyen ütemben is fog az ellátásra szoruló betegek száma növekedni, év végénél előbb nem fog „sikerülni”. A koronavirus.gov.hu-n olvastam, hogy tegnap, április 16-án!, 1652 fertőzöttből „már 729 koronavírusos beteg van kórházban.” Ráadásul a fertőzés terjedése szerencsére, eddig „nem robbant be”. Tessék mondani, mikor lesz ebből 36.000 kórházi ellátást igénylő beteg? Igaz ne is legyen, de azért az is érdekes, hogy a hozzáértő szakemberek szerint teljesen kizárt, hogy egyszerre lenne szükség a 36 ezer kórházi ágyra.

Akkor miért ez a kellően meg nem indokolt, számszakilag sem alátámasztott döntés? Miért kell kirakni, haza küldeni súlyos stádiumban lévő rákos betegeket, magatehetetlen,

szakszerű kezelésre szoruló ellátottakat, rehabilitációs kezelés alatt álló, egész napos ellátást igénylő embereket? Arról nem is beszélve, hogy ezzel sokuk halálos ítéletét írták alá. Miért? Ki látja majd el őket? A családok többsége nem tudja megoldani, az önkormányzatok nincsenek felkészülve, de többségüknek semmilyen lehetősége sincs a megoldásra. Akkor?

Ettől megoldódik a kórházi ellátás? Van ennyi beteget ellátni képes orvos, ápolónő? Nincs. Van ennyi lélegeztető gép, a működésükhöz szükséges teljes személyzettel együtt? Nincs. Az operatív törzs szerint négyszer ennyi lélegeztető gépre lenne szükség, mint ami jelenleg van, de még beszerezni sem tudták, pedig állítólag sokan kuncsorognak érte szerte a világban. A beteg emberek hazaküldése miatti botrány meg egyre nő. Egyre többen érzik, hogy ez azért már sok.

Ezért napok óta ezt a döntést próbálja védeni, magyarázni a tisztifőorvos – az egyre több hozzáértő, szakmai ellenvélemény ellenére is. Sikertelenül. Közben emberek százai kerülnek közelebb a halálhoz, családok kerülnek megoldhatatlan, stresszes helyzetbe. Miért? Nem kellene már egyszer végre őszintén beszélni az emberekkel, valódi tájékoztatást adni elhallgatás, mellébeszélés helyett? Nem lenne jobb, ha legalább koronavírus ügyben az igazat mondaná a kormány, a Fidesz és az országos operatív törzs? 

Nincsenek illúzióim. Nem fogjuk megtudni az igazságot. Nálunk ugyanis az Orbánék által Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezett szervezet valójában nem más mint az igazság elfedésére felállított tíz éve működő gépezet. 

vox

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6015617894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása