CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miről mond le a polgármester és a három alpolgármester Csepelen?

2020. április 25. 00:18 - csú

koronavirus.jpgSe összeg, se időpont, de ígéret az legalább  van. Egyelőre ennyire futja a keretből...

A csepeli ellenzéki önkormányzati képviselők közül egyelőre Dukán András (Momentum) írt a képviselői tiszteletdíjak 70 százalékra történt mérsékléséről 

Szerdán a Csepel Újság közösségi oldala is beszámolt Csepel polgármesterének közleményéről, amely szerint - idézzük: 

"A Fidesz-KDNP frakcióval és az ellenzékkel egyeztetve megszületett az alábbi közös döntés. A koronavírussal kapcsolatban kialakult világjárvány, és annak Magyarországra, így Csepelre is gyakorolt nem csak egészségügyi, de gazdasági hatásai miatt az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok, tanácsnokok, valamint az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok felügyelőbizottsági tagjainak tiszteletdíjait 70 %-ra mérsékeljük a veszélyhelyzet végéig, tekintve, hogy a képviselő-testületnek és a bizottságoknak szünetel a működése a jelenlegi helyzetben. A megtakarított összegeket pedig a védekezésre fordítjuk. Polgármesterként az alpolgármesterekkel közösen szintén anyagilag is hozzájárulunk a vírus elleni harchoz. Ezzel kapcsolatban későbbiekben tájékoztatjuk a csepelieket.

Miközben jelezzük, szívesen helyt adnánk az ellenzék eddig hallgatásba burkolózó tagjainak is, közöljük, hogy a Momentum képviselője, Dukán András így idézte fel a történteket :

"Ahogy Borbély Lénárd polgármester is hírt adott róla szerda este a Facebookon, a  rendkívüli frakcióvezetői egyeztetésnek a témája a tiszteletdíjak mérséklése volt. A jelenlevők konszenzussal elfogadták a 70%-os javaslatot.

Azért egy kicsit vitáztam az indoklás miatt. (Ábel Attila meg is jegyezte, hogy nekem soha semmi nem jó.) Azzal nincs gondom, hogy csökkentünk, sőt én voltam aki az alakuló ülésen eleve alacsonyabb tiszteletdíjakról nyújtott be előterjesztést, de azt fontosnak tartom leszögezni, hogy a képviselői és bizottsági munka szerintem elsősorban nem az ülésekre járásból áll, én a vírushelyzet óta nem foglalkozom kevesebbet közügyekkel, sőt... Ennek ellenére azt gondolom, hogy mindenkinek áldozatot kell vállalni, és azt is elismerendő gesztusnak tartom, hogy a polgármester és az alpolgármesterek is lemondanak a fizetésük egy részéről.

Ezen felül Borbély Lénárd ezúttal is elmondta, hogy amúgy minden rendben zajlik a kerületben. Korábbi javaslataim fenntartottam, az egyik esetében úgy tűnt, hogy enyhülni látszik a korábbi elutasítás, de erről majd számot adok, ha lesz érdemi előrelépés.

Javasoltam, hogy a honlap átláthatóbbá tétele legyen a home office ideje alatt az önkormányzat munkatársainak egyik kiemelt feladata. Nagyon fontosnak tartom, hogy minden munkahelyet megpróbáljon teljes értékűen megőrizni az önkormányzat, de mivel a csepeliek közös vagyonáról beszélünk, azt is fontosnak tartom, hogy a közösség ugyanúgy profitáljon a hivatal alkalmazottainak munkájából, mint amikor "békeidőben" segítik a lakosságot és a kerület működését."

Mi csak annyit teszünk hozzá, hogy Dukán András közlése után egy kicsit árnyaltabb lett a kép. Szerintünk azonban Borbély úr egy árva szót sem szólt arról, "hogy a polgármester és az alpolgármesterek is lemondanak a fizetésük egy részéről."

Ezzel szemben diszkréten ennyit mondott Borbély úr: "Polgármesterként az alpolgármesterekkel közösen szintén anyagilag is hozzájárulunk a vírus elleni harchoz. Ezzel kapcsolatban későbbiekben tájékoztatjuk a csepelieket."

Se összeg, se időpont, de ígéret az legalább  van. Egyelőre ennyire futja a keretből...

Anzágo

Forrás: Facebook

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2915635060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása