CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Munka hadának a lépése dobog...

2020. május 04. 03:16 - csú

katonak_diszmenet_munkahadanak_a_lepese_dobog.jpgÁllj be Berci Katonának! Jobb dolgod lesz...? A szép  tervek megkoronázásaként a fiatalok számára elhangzott a fényes orbáni ajánlat: ha nem találnak munkát, lépjenek be a hadseregbe!

Orbán Viktor május elsején a rádióban nem a munka ünnepéről beszélt, hanem a munkáról, de az is valami.

Gondolom, ez ihlette meg Müller Cecíliát, az országos tisztifőorvos asszonyt .A sajtóbeszámolók szerint azt mondta: “fontosnak tartja a kreativitást, hogy munkát végezzünk minden nap”.

Szólni kéne neki, hogy a sok munkanélküli boldogan végezne, és nem a kreativitásuk hiányzik ahhoz, hogy megtehessék.

De sebaj, mert a miniszterelnök “személyes garanciát” vállalt, hogy mindenki dolgozhat majd. A részleteket is kifejtette:

Az talán óvatos reményt kelt, hogy a munkanélküli ellátást ugyan nem hosszabbítják meg, (gondolom, presztizsveszteségnek érezné, hogy mégis muszáj), de belengetett valami átképzési segélyt. Ingyenes átképzés-féle korábban is volt ugyan, meglátjuk, ez most blöff vagy tényleges többlet.

Ami viszont maga a reménytelenség: új munkalehetőséget főleg a közmunkában ígért, ami majd sok embert lesz képes befogadni. Hogyne. Csakhogy még a minimálbérnél is kevesebbért.

A szép tervek megkoronázásaként a fiatalok számára elhangzott a fényes ajánlat: ha nem találnak munkát, lépjenek be a hadseregbe!

Szép jövő. Majd “munka hadának a lépése dobog”, mint a Bécsi Munkásindulóban? Bár akkor, a bécsi munkásfelkelés idején, a katonákkal speciel épp a munkásokat lövették.

Lendvai Ildikó (Újnépszabadság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8815658240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása