CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Beismerő, töredelmes vallomást tett Csepel polgármestere óvodás fokon?

2020. május 27. 05:55 - csú

borbely_lenard_szegyelli_magat_lehajtott_fejjel.PNGBorbély Lénárd, Csepel polgármestere szégyelli magát?

A világtörténelem és Csepel nagy problémáit az aktuális vezetők néhány soros üzenettel oldják meg. Sokan emlékeznek még Richard Nixonra, az USA republikánus elnökére, aki a Watergate néven ismertté vált, a demokrata párt központját érintő lehallgatási botrányba bukott bele. Elnöki lemondása két és fél sort tett ki.

Nagy ország, nagy botrány. Kis ország, kis kerületében lehet nagy a botrány, de akkor is kicsik a következményei, pedig igen sok embert és gyerekeket is érint. Borbély Lénárdnak (képünkön), Csepel fideszes polgármesterének - Nixonhoz hasonló - néhány soros bejelentéséből tudhatták meg a csepeliek, hogy a koronavírusos veszélyhelyzet visszavonulásának köszönhetően nyitnak a kerületi bölcsődék és óvodák, de - idézzük: "A Hétszínvirág, a Szarka és a Vénusz tagóvodák ugyanakkor az átszervezés miatt már nem nyitnak ki."

A mi olvasatunkban ez azt jelenti, hogy a három óvoda többet nem fog kinyitni, tehát mint óvoda bezár, megszűnik. Dr. Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője ezt már januárban megírta, jelezte, de Borbély Lénárd alvezére és papagájkommandója gőzerővel cáfolta. 

Az óvodabezárás ügyéből tekintélyes botrány kerekedett  A csepeli gyerekek és a szüleik bőrére megy a játék! Ki hazudik és miért? címmel írtunk az esetről. A csepel.hu nevű, közpénzből fenntartott, önkormányzatinak álcázott fideszes szócső januárban Csepel független országgyűlési képviselőjét rémhírterjesztéssel és félretájékoztatással vádolta meg. 

Szabó Szabolcs a saját közösségi oldalán akkor a következőket válaszolta a hamis vádra:

Kíváncsian vártam, hogy a Fidesz miként próbálja megmagyarázni, hogy meg fog szüntetni 3 csepeli óvodát. Kicsit meglepődtem, amikor hazugsággal vádoltak, mert világosan leírják a saját előterjesztésükben, csak el kell olvasni. Akkor most idéznék a Morovik Attila által jegyzett előterjesztésből:

1, „A Vénusz Tagóvoda 4 csoporttal működő óvoda, melyek közül jelenleg 2 szünetel. Az iskolát nem kezdő óvodás gyerekek számára az ellátást az óvodapedagógusok és a nevelő munkát segítők átirányításával, a Tündérkert Tagóvodában jelenleg szünetelő csoport megnyitásával biztosítjuk.”

2, „A Hétszínvirág Tagóvoda 4 csoporttal működő óvoda. Az iskolát nem kezdő óvodás gyerekek számára az ellátást az óvodapedagógusok és a nevelő munkát segítők átirányításával, a Bóbita Tagóvodában jelenleg szünetelő 2 csoport megnyitásával biztosítjuk”

3, A Szarka Tagóvoda 2 csoporttal működő óvoda. Az iskolát nem kezdő óvodás gyerekek számára az ellátást az óvodapedagógusok és a nevelő munkát segítők átirányításával, a Szúnyog Tagóvodában jelenleg szünetelő csoport megnyitásával biztosítjuk”

Ez ugye elég világosan azt jelenti, hogy az említett három óvodából azokat a gyerekeket, akik nem mennek iskolába a 2020/21. tanévben, egyszerűen átrakják a Szúnyog, a Bóbita és a Tündérkert oviba. Magyarul a három ovi megszűnik. Ezt semmiféle hazugság nem tudja elfedni. Ez a világ minden nyelvén az óvodák bezárását jelentené.

És én azt kifogásoltam, hogy 2015-ben (amikor gazdasági racionalitásra hivatkozva összevonták az ovikat) ugyanígy lehülyéztek, amikor mindezt előre megmondtuk. Hát itt van, csak 4 évet kellett rá várni.
Hogy mi lesz a bezárt ovik épületeivel?

A megszűnő Szarka oviból bölcsi lesz (tehát nem óvoda),

a megszűnő Hétszínvirág oviból fejlesztő iskolai intézmény lesz (tehát nem óvoda),

a megszűnő Vénusz oviból pedig fejlesztő óvodai intézmény lesz. (A szövegből számomra nem világos, hogy csak a nem integrálható autista gyerekek, vagy az összes autista gyerek, vagy minden SNI-s gyerek számára. Majd kiderül. Azt a vitát meg nem nyitnám ki, hogy melyik autista gyereknek felel meg inkább az integrált oktatás, és melyiknek a szegregált. Amit én erről eddig olvastam, az alapján a többségük beilleszthető egy integrált intézménybe.). Nekem ezek egyikével sincs problémám, sőt! Csak ugye

az ilyen új intézményeknek nem úgy szokás helyet biztosítani, hogy ezért megszüntetünk három ovit, a gyerekeket, a pedagógusokat, a nevelő munkát segítőket pedig egyik napról a másikra más oviba költöztetjük át.

Mennyivel jobb lett volna, ha építenek az autista gyerekek számára egy modern fejlesztő központot, mondjuk a Kis-Duna partján, mint ahogy a sokmilliárdos akadémiát sikerült oda tenni Németh Szilárdnak. Vagy ha ez nekik túl drága (mert elszórták a közpénzt Szilárd csarnokára), akkor szívesen mutatok önkormányzati tulajdonban lévő megfelelő épületet a Szent Imre téren, ami közlekedési szempontból is ideális helyen lenne. És akkor mindenki tapsolna. Én is. De nem, ők inkább ovikat zárnak be, engem meg hazugsággal vádolnak. Eh?!

Május végéig sem kellett várni, és megszületett Borbély Lénárd kétsoros töredelmes, beismerő vallomása: 

"A Hétszínvirág, a Szarka és a Vénusz tagóvodák ugyanakkor az átszervezés miatt már nem nyitnak ki."

Csak így, minden cicózás, cifrázás nélkül.

Ehhez az intézkedéshez, és a fentiekben idézett előzményekhez képest igen elegáns és visszafogott Szabó Szabolcs reagálása. Közösségi oldalán csak ennyit írt:

Amikor jeleztem, hogy átszervezés címszó alatt három ovi bezár, akkor ezt tagadták. Most maga a polgármester ismerte be, hogy én mondtam igazat, és ő hazudott. Ennyi.

Itt a vége? Ki fusson el?

anzágo

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4415717970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása