CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyere mama, menjünk együtt cigányozni!

2020. május 30. 04:24 - csú

nyugdijas_draga_inflacio_szegeny_6.jpgA nagymamámat még mindig nem kísérhetem el a csepeli Sparba, hiszen oda reggel kilenc és dél között csak ő mehet, én, az unokája  nem léphetek be az üzletbe, de ha meccsre mennénk együtt, vagy  inkábbdeak_teri_naci_tuntetes_2020-05-28.PNG cigányozni lenne kedve neki is egy nem engedélyezett belvárosi tüntetésen, akkor máris szervezhetjük a nagymama-unoka programot.

Azért jó jogállamban vagy általában normális országban élni, mert az ember előre tudhatja, hogy bizonyos cselekedetek milyen következményekkel járnak. Például hogy megbüntetik-e hatszázezerre, ha megnyomja a dudát egy kormányellenes autós demonstráción, beviszi-e a rendőr egy Facebook posztért, vagy éppen hazazavarják-e egy nem engedélyezett tüntetésről.

Nyilván furcsán nézne ki, ha egy kormányrendeletben szó szerint szerepelne, hogy dudálni és diktátorozni nem, cigánybűnözőzni viszont nyugodtan lehet, de legalább tudná az ember, hogy mire számítson, melyik tüntetésre ugorjon ki, ha éppen szabad az estéje.

Azért is jó normális országban élni, mert

a jogszabályok nem csak kiszámíthatók, hanem értelmük is van, például nem hagyják éhen halni a zenészeket, miközben egy konkrét zenekar valamiért pont akkorra tervezett autós koncertet, amikorra azt a kormány pont engedélyezte. Normális országban van rá értelmes magyarázat, hogy miért nem lehet száz fős rendezvény egy színházban, ha ugyanennyien felszállhatunk a távolsági buszra, hogy miért nem lehet szabadtéren zenélni, ha lagzit tartani igen.

Két hete a miniszterelnök még a professzorokkal akart egyeztetni, mielőtt eldönti, hogy felszabadulhat-e Budapest a kijárási korlátozás alól, az éttermek és a kocsmák még csak tegnap nyithattak ki teljesen, viszont ma nyitnak a stadionok is, a focicsapatok több ezer szurkolóra számítanak, tömegrendezvény a javából, szerencse, hogy nem koncert, mert az ugye tilos.

A nagymamámat még mindig nem kísérhetem el a boltba, hiszen azt kilenc és dél között nekem nem szabad, de ha meccsre mennénk együtt, esetleg cigányozni lenne kedve neki is egy nem engedélyezett tüntetésen, akkor máris szervezhetjük a nagymama-unoka programot. 

SELMECI JÁNOS (Klubrádió)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7215729012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása