CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Megállt az idő Csepelen...

2020. június 03. 05:52 - csú

latcso_amivel_semmit_sem_lehet_latni_gyusz_cikkehez_megallt_az_ido.PNGLássanak, ne csak nézzenek! A felkent vezetőknek legalább a sapkát le kellene venni az objektívről, hogy érzékelhető legyen a valóság

H.GY.:"Javasoltam, hogy Trianon100 kapcsán a csepeli képviselő-testület tartson emlékülést, ahol meghatározott időkeretben minden frakcióvezető elmondhatná, hogyan vélekedik erről a hazánk sorsát befolyásoló kérdésről. Azt mondtam, ezzel elejét vehetnénk annak, hogy  egymás meg nem értése miatt propaganda-háború alakuljon ki, és újabb árkok nyíljanak a politikai oldalak között. A polgármestertől nem kaptam választ..."

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere egy héttel ezelőtt újból összehívta az ellenzéki frakciók vezetőit, és tájékoztatást adott a kerület helyzetéről, és a vészhelyzeti rendelkezés alatt megtett intézkedésekről. Mondhatni: nem nagy ügy! Ez azonban nem lenne igaz! Megítélésem szerint ez ugyanis nagy ügy!

Azért tartom nagy ügynek, mert a fideszesek (Németh, Borbély) vezetése alatti három ciklusban ilyen még sosem volt. Meggyőződésem, hogy az első lépés megtétele a változás irányába a legnehezebb, és egyben a legjelentékenyebb is. Borbély Lénárd, - úgy látszik - kezd valamit kapizsgálni a demokrácia játékszabályaiból. Ezt jelentőségének megfelelően érdemes értékelni, se alul-, se túl értékelni nem szabad!

Míg a formai dolgokban tehát látszik elmozdulás BL-nél, ez nem mondható el a tartalmi kérdéseknél. A megbeszélésen frakcióvezető társaim több felvetéssel éltek, amikről fb. oldalaikon be is számoltak. Magam támogattam, hogy a Görgey Iskola helyén park legyen, és

oda helyezzék át a Szent Imre téri pavilonokat, mert abba az új környezetbe sokkal inkább, esztétikusabban beilleszthetők, mint mostani helyükön. Javasoltam továbbá, hogy Trianon100 kapcsán a képviselő-testület tartson emlékülést, ahol meghatározott időkeretben minden frakcióvezető elmondhatná, hogyan vélekedik erről a hazánk sorsát befolyásoló kérdésről. Azt mondtam, hogy ezzel elejét vehetnénk annak, hogy  egymás meg nem értése miatt propaganda-háború alakuljon ki, és újabb árkok nyíljanak a politikai oldalak között.

Társaim elmondása szerint (előbb el kellett mennem) a polgármester érdemben nem reagált a felvetéseimre. Vártam két napot, hátha írásban, szóban, esetleg hírvivői által („a polgármester Úr nevében”) tájékoztat.
Nem tájékoztatott! 
Ebből arra következtetek, hogy folytatódik a Csepeli Hírmondó eddigi szokásos lejárató kampánya, ahol a felülről diktált, sosem hallott gondolatok fognak megjelenni úgy, mintha azok az én  véleményem vagy a társaimé lenne.

Nem sokkal több mint egy éve, amikor a polgármester Homoródfürdőn, egy panzió tulajdonostól érdeklődött utánam, (ezt az akkori csepeli kt-ülésen be is jelentette) éppen a Trianonnal kapcsolatos álláspontom volt Borbély elmondása szerint a megvitatandó fő téma. A vendéglős tapasztalataira a polgármester fel is csattant: „biztos, hogy ugyanazt a Horváth Gyulát ismerjük?

Ideje, és alkalma lehetne, hogy  Trianon centenáriuma kapcsán megismerje az én véleményem és társaimét is.  Ez a jelek szerint elmarad! Félek, hogy felelőtlen vájkálás kezdődik a nemzet be nem gyógyult sebében. A Fidesz pedig még sose hagyott ki egyetlen alkalmat arra, hogy azt  fel ne használja ellenfelei lejáratására. Ezért a legrosszabbakra kell számítani! Ezért mondom: tartalmát illetően nem változott Csepelen semmi. A Fideszben megállt az idő!

Horváth Gyula (Forrás: Facebook)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1015735976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása