CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Átverésből, kiszorítósdiból hogyan lesz együttműködés Csepelért?

2020. július 14. 05:25 - csú

csepeli_kepviselo-testulet-2019_oktober_13_utan_-ez_ok.jpgBalra az ellenzék, jobbra a Fidesz-KDNP képviselői.  Középen a fideszes városvezetők, akik a múlt csüttörötkön is megnyugodhattak. Trükkjeik beváltak. Megbizonyosodhattak arról, hogy egyelőre  jól fizetett helyeik,  pénzük, kocsijaik nincsenek veszélyben...

A legutóbbi csepeli kt. ülés tartalmi elemei mellet, számos érdekességet is tartalmazott. Elsőnek értékelhető Bercsik Károly Fidesz frakcióvezető előterjesztése arról, hogy együttműködést kéne kiépíteni a kerület érdekében fontos dolgokban a kormányzó, és ellenzéki erők közt.

A téma nem új! Számtalanszor kezdeményezték ezt ellenzékiek a 2010-es fideszes hatalomátvétel óta, aminek mindig fideszes elutasítás volt az eredménye. Eddig az ilyen javaslat úgy pergett le a fideszesekről, mint sár a puliról! Igaz ez idáig még Bercsik Károly nem is volt frakcióvezető! Ábel Attila, Szuhai Erika vezetése alatt ilyen kérdés fel nem merülhetett volna. (Ábelnél a megcsontosodott, bigott felfogása, Szuhainál inkább gyengesége, a dominanciának való alávetettsége volt az akadály.)

A legfőbb ellenerő mégis abból adódhatott, hogy

a Fidesz abszolút többségben volt és nem kényszerítette semmi az együttműködésre. 2019-től azonban megváltozott a helyzet. A választópolgárok többen adták szavazataikat azokra a jelöltekre, akik a csepeli Fidesz leváltását ígérték. Hatalmukat csak bizonyos személyek „magukhoz szelídítésével” (a köznyelv szerint árulással) tudták megoldani.

Igen ám, - gondolhatják a Fideszben - az ilyen „partnereket” 30 ezüstért bármikor megveheti a mostani ellenzék is. Egy ilyen agresszív, diktátumokra épülő párt mint a Fidesz, nehezen viseli mikor zsarolható állapotban van, néhány megélhetési „független”-től. Lehet, hogy ennek feloldása, az ellenzék fellazítása sokkal hasznosabbnak tűnik Ábelék számára, mint a zsarolási helyzet eltűrése.

Megérezték ezt a jelenleg a mérleg nyelvét biztosító megalkuvók is. Míg Pákozdi József (Bucka) keménykedéssel, a fidesztől markánsan eltérő mondatok megfogalmazásával, és ellenszavazással akarta mutatni fontosságát, addig Tóth Sándor (LMP) a még teljesebb behódolás demonstrálásával bizonyította a Fidesznek a nélkülözhetetlenségét. Egyelőre megnyugodhattak: sem nekik és embereik jól fizetett helyei, sem pénzük, kocsijaik nincsen veszélyben. Megállapodás ugyanis nem születhetett!

A Fideszen belüli ambivalenciát és zavarodottságot jelzi a faramuci szavazás is. A szavazásnál néhány fideszes (benne Bercsik frakcóvezető is) az ellenzékkel szavazott, és úgy látszott, hogy a módosítás diadalmaskodik. A frakcióvezető hamar átlátta tévedését és újraszavazást kezdeményezett. Ilyet az ellenzék 2010 óta számtalanszor kért, de az abszolút többségben lévő fideszesek ezt mindig lesöpörték, és kegyetlenül leszavazták. A mostani ellenzék azonban a demokratikus elveket tartotta elsődlegesnek és egyhangúan hozzájárult az újra szavazáshoz, Bercsik „hibájának” korrigálásához, mert nem a hibát, hanem a valódi képviselői szándékot tartották fontosnak!

Valami tehát a kerület hatékonyabb vezethetősége érdekében elindult. Bármi is lesz ennek az eredménye, abból Csepel profitál. Csak két ember lesz majd szomorú! Szelaví: mondják erre pestiesen!

Forrás: Horváth Gyula

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1116002550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása