CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeliek helyett Csepel díszpintyeitől kapja a díszpolgári címet

2020. július 17. 05:55 - csú

tarlos_istvan_2020-07-09_csepel_diszpolgara.PNG"Ezzel azonban sok baj van! Nem Tarlós Istvánról van most már szó, hanem Csepelről. A kerületi hatalmat bitorlók ugyanis azt az elképzelésüket váltják valóra, amely szerint nem az számít, hogy valaki mit tett a kerületért, hanem az, hogy mit tett a Fideszért és annak haszonélvezőiért. Nemcsak a díszpolgári címeknél, hanem a kinevezéseknél, szoborállításoknál is ennek jegyében járnak el."

A csepeli fideszes többség (a 2 kollaboránssal együtt) megszavazta, hogy Tarlós István Csepel díszpolgára legyen. A másik jelöltet, Hantos Jenő lelkészt, - aki a csepeli reformátusokat vezette évtizedeken keresztül - egyhangú szavazással választotta meg a testület. Így idézi fel a napokban történteket Horváth Gyula, ellenzéki (DK-s) önkormányzati képviselő, aki a Tarlós Istvánnal kapcsolatos döntés hátterét  világítja meg:

A díszpolgárválasztás 2010 óta kizárólagos fideszes kategória! Az elmúlt évtized alatt soha nem engedték, hogy ebbe a kérdésbe Csepel lakossága és az ellenzék beleszóljon. A Fidesz, a díszpolgári cím adományozásával is aktuálpolitikát követ! Korábbi csepeli jelöltjei, és kitüntetettjei között igen sokan vannak olyanok, akiknek semmi közük Csepelhez. Tarlós István ezek közé tartozik! (Borbély és társai lehet, hogy legfelső szintű politikai utasításra - Óbuda ezirányú passzivitása miatt - pótcselekvésként kapták ezt a feladatot!)

Ezzel azonban sok baj van! Nem Tarlósról van most már szó, hanem Csepelről. A kerületi hatalmat bitorlók ugyanis azt az elképzelésüket váltják valóra, amely szerint nem az számít, hogy valaki mit tett a kerületért, hanem az, hogy mit tett a Fideszért és annak haszonélvezőiért. Nemcsak a díszpolgári címeknél, hanem a kinevezéseknél, szoborállításoknál is ennek jegyében járnak el. Olyanokat emelnek piedesztálra, akiknek

az átlagnál semmivel sem több (sőt, némelyeknek zéró) az érdemük Csepel fejlődésében. Ezekkel azonban nem legitimálják a gyakorlatukat, hanem kiüresítik, és leértékelik az idevágó elvet és gyakorlatot.

Devalválják azt a korábban nagy becsben tartott díszpolgári címet, amit az emberek idáig értékesnek, és elismertnek tartottak. Tarlósnál tehát nem a főpolgármesterként eltöltött időt kéne mérlegelni, - mert az nem Csepel, hanem a főváros feladata - hanem a kerületért tett kiemelkedő erkölcsi szellemi, emberi értékteremtő tevékenységet (ha van ilyen) kéne díjazni. Úgy, ahogy ez a Csepel díszpolgára cím alapító elveiből kiolvasható. Ebben pedig Tarlós szerepe igazán szerény, ezért alkalmatlan a címre!

Tarlós István (ugyan elfelejtette már) de 8 évig kollégám volt a Fővárosi Közgyűlésben! Sose tartottam rossz városvezetőnek. (A 2006-os választási küzdelemben Tóth Mihály polgármester - kollégaként - tisztességgel fogadta is őt a kampányában) Számomra különösen imponált a dolgok nála tapasztalható reálpolitikai megközelítése. Jó alternatívát nyújtott a korábbi, sokszor túlzottan is elvont vezetési elveknek.

Egyéniségén rengeteget erodált a hatalomnak való megfelelés kényszere. Ezeket a válságait mutatták megingásai, elbizonytalanodásai, és ezek indukálhatták arrogáns megnyilvánulásait is. Ebből adódhatott, hogy magatartása, indulatait kordában nem tartó kirohanásai, sokat rontottak teljesítményén. Bukását mégsem csak magának, hanem egyre önteltebb, őt magára hagyó pártvezetőinek, és „jó társának”, Borkainak köszönheti. Csepelre, a fideszes közgyűlés hatására néhány milliárd pántlikázott forintot ugyan juttatott, - ami funkciójából következett – de ez meg sem közelíti azt a kritériumot, amit egy Csepel díszpolgára cím eddig megkövetelt!

Tarlós István a meglepetések embere! Képes felmérni, és elemezni a helyzetet, és a megszokottól eltérő döntést hozni. Ebből adódóan még meglephet bennünket azzal, hogy nem fogadja el Borbély kitüntetési ajánlatát! Ezzel a döntésével nem csökkentené, hanem növelné azok számát Csepelen, akik elismeréssel tekintenek rá külvárosi vagánysága miatt.

HORVÁTH GYULA 

Forrás: Facebook

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9516009994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.07.17. 22:26:33

"Devalválják azt a korábban nagy becsben tartott díszpolgári címet, amit az emberek idáig értékesnek, és elismertnek tartottak."

A díszpolgári címet a csepeliek azóta nem tartják értékesnek, amióta Németh Szilárd tömegével osztogatja azt! Borbély meg még megfejelte azt "Csepel Borá"-nak nevezett vinkó melléklésével! Röhej! Váltás esetén ki kell találni valami más kitüntetést a Csepel érdekében sokat tett személyeknek!
süti beállítások módosítása