CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gerinces csepeli válasz egy ócska, gerinctelen gerincutas hazudozásra

2020. augusztus 03. 05:55 - csú

kozl-dugo_6.jpgA csepelieket a jelenlegi kerületvezetők az idők végezetéig a közlekedési káoszra kárhoztatják? Választás előtti ígéreteiktől, üres fecsegéseiktől, nevetséges sajtótájékoztatóiktól egy centi sem épül meg a gerincút folytatásából

A gerincúttal kapcsolatos fideszes ígéretekkel már nemcsak a poharam van tele, tele a hócipőm, sőt, ha lenne, már a padlásom is megtelt volna. Olvastam a Csepeli Hírmondó idei 15. számában megjelent Borbély Lénárd: a csepeli gerincút építése nem lehet pártpolitikai ügy című írást, amely a polgármester saját közösségi oldalán megjelent videó alapján készült. 

Hol él polgármester úr? Talán nem veszi észre, hogy az Orbán kormány és a Fidesz által törvénybe iktatott Nemzeti Együttműködés Rendszerének helyi végrehajtójaként és kiszolgálójaként, a mindezt létrehozó politikai hatalom meghatározó helyi pártkatonája? Azt gondolja függetlenítheti magát párttagságától, beosztásától? Azzal sincs tisztában, hogy most is pártügyet, a Fidesz érdekeit szolgálja, az éppen kiosztott szerepnek megfelelően? Egyetértek tehát a csepeliek.blog.hu-n olvasható mondatokkal:

 „Abba kellene hagyni e demagóg szöveget. Egyrészt mert éppen Borbély és társai csinálnak mindenből pártpolitikát, tudatosan lejáratva ezzel a politikát, a politizálást. Másrészt mert a politika szónak több ezer éves története van, s a politika szó a magyar értelmezés szerint közélet”. Ebből adódóan aki részt vesz a közéletben tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát folytat”. (Wikipédia) Borbély úr pedig tevékeny közéleti szereplő, akinek, hatalmi pozíciójából adódóan, célja és feladata egy törvényesített uralmi rendszer” (Fedőneve: Nemzeti Együttműködési Rendszer) biztosítása. Azt gondolja, hogy, ha „felveszi pártpolitikától mentes ruháját”, akkor nem lóg ki a lóláb. Kilóg.”

https://csepeliek.blog.hu/2020/07/31/polgarmesteri_gerinc_kellene_a_csepeli_gerincut_folytatasahoz_es_kozelet#more16087250  

A gerincúttal kapcsolatos fideszes történetnek azonban

van, legalább 10 éves „története” is:

> A fiúk már a 2010-es önkormányzati választások előtt is tudtak ígérni. A 2010. szeptember 17-én megjelent programjukban írták: „a gerincút teljes hosszának megépítése nem tűr halasztást, ezek a legfontosabb fejlesztési célok Csepelen.” Mégis halasztás lett a „teljes”  hossz megépítéséből, pedig az előző, szocialista vezetés százmilliókat hagyott a folytatásra!

> Németh Szilárd volt polgármester 2012-ben, parlamenti beszédben hirdette meg az ún. Weiss Manfréd Tervet, amelyet sosem tárgyalt meg a csepeli képviselő-testület, sokáig nem is beszéltek róla, majd a 2018-as országgyűlési választások előtt Németh Szilárd leporolta és a Csepeli Hírmondó 2018. február 15-i számában közhírré tette. A gerincút folytatásáról azt ígérte, hogy „Az M0-ig visszük a gerincutat.” Azóta is viszik valahova, csak a csepeliek nem járhatnak rajta. 

> Ez év februárjában az önkormányzat vezetése projektmegbeszélést tartott a polgármesteri hivatalban, amelyről a csepel.hu 

https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/12619-folytatodik-a-csepeli-gerincut-tervezese  adott szűkszavú tájékoztatást. A megbeszélésen részt vettek Halásztelek és Szigetszentmiklós képviselői és a gerincúti előkészületekkel foglalkozó illetékes fővárosi szervek képviselői. A képviselői-testület ellenzéki frakcióinak tagjait, vezetőit meg sem hívták, nehogy már beleszólhassanak, netán még javaslatuk is lehessen, holott ez az a kérdés, amely mögé felsorakoztatható lett volna valamennyi csepeli párt, civil szervezet, azaz ne pártügy, hanem kerületi ügy legyen a gerincút befejezése. Ez a hajó is elment,és a felelős nem az ellenzék. 

Borbély úr, most, a fentiekben hivatkozott cikkben megpróbálja, a gerincút folytatásának immár 10 éves, önmagára és Tarlósra is kenhető halasztódását semmibe véve a főváros új vezetésére kenni. „Teljesen politikamentesen”, tisztán a csepeliek ügyéért aggódva, most már a csepeli pártok segítségét is kéri. Tessék mondani van, aki még hisz neki ebben a témában? 

A nagyobb baj azonban, hogy 10 év fideszes vezetés és ígérethalmaz után sem igen látszik a gerincút befejezésének, a II-III. szakasznak elkészülési határideje. Közben a kerületi közlekedés lassan már elviselhetetlen károkat okoz, nemcsak a gazdaság, a környezetvédelem területén, de a csepeli emberek egészségének alakulásában is. Nagyon nehéz lesz tehát kivárni a megvalósításig terjedő éveket. Ráadásul a tervezés során megoldandó feladatok:

 „A majdani nyertes ajánlattevő számára többek közt az alábbi feladatokat jelöli ki a hirdetmény:

tanulmányterv, környezeti hatásvizsgálat, két teljeskörű engedélyezési tervdokumentáció (Budapest közigazgatási határán belül és kívül), két kisajátítási terv (Budapest közigazgatási határán belül és kívül), két teljes körű kiviteli tervdokumentáció (Budapest közigazgatási határán belül és kívül) elkészítése.” https://magyarepitok.hu/utepites/2019/07/elindulhat-a-csepeliek-altal-nagyon-vart-gerincut-projektje , 

és a valószínűleg egyre növekvő pénzhiány tovább „tolhatják” a beruházás megvalósulásának végső határidejét. Az őszinte, nyílt beszéd, a valódi párbeszéd, a korrekt együttműködés az emberekkel, a civilekkel és a csepeli pártokkal segíthetne. Ennek azonban semmi jele.

vox

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7516100524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása