CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szent István-napi köszöntő lesz ma délután ötkor a Munkásotthonban

2020. augusztus 20. 05:07 - csú

2020-aug_20-csmo.jpg

Bár idén a hagyományos budapesti tűzijáték  elmarad, de számos ünnepi műsor és program is lesz a fővárosban és országszerte. A folytatásban ezekből adunk egy kis ízelítőt:

Ünnepi koncertek a Magyar Nemzeti Múzeumban

Augusztus 20-án, Magyarország nemzeti ünnepén a Magyar Nemzeti Múzeum változatos és színes komolyzenei programmal várja látogatóit. Az ingyenes belépés mellett 14 órától folyamatos koncertélményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak a múzeumba.

Családi programok A Várkert Bazárban, Budapest

Augusztus 20-án a Várkert Bazár főbejáratához látogatók részt vehetnek a díjtalanul megtekinthető egész napos ünnepi rendezvényen. De ebben a hónapban számos további program is lesz. Részleteket Facebook oldalukon találtok.

Földvári Bográcsfeszt

Idén nyáron először kerül megrendezésre a balatonföldvári BOGRÁCSFESZT a déli part egyik legszebb városában! Augusztus 18. és 22. között a balatonföldvári Fesztivál térre és az 1200 méteres platánsoros sétányra, közvetlenül a Balaton partjára költözik a bogrács feeling: forró hangulat, nyílt színen!

A Szent István-napi rendezvényt több balatoni településről érkező Polgármester közös főzése koronázza meg, és mindezt meg is kóstolhatjátok augusztus 19-én!

A fesztiválon mindennap nagy hangsúlyt kapnak majd a bográcsban készült ételek a legkülönfélébb vendéglátóhelyek képviseletében, sőt kézműves finomságokkal, klasszikus fesztiválételekkel is várnak Benneteket. És szomjasok sem lesztek, mivel az ételek mellé hűsítő italok, borok és a Serfőző csapatának válogatásában sörök is dukálnak! Esténként pedig kisebb élő zenei programok és DJ szolgáltatja majd a háttérzenét.

Jól hangzik? Akkor irány a Földvári Bográcsfeszt! A belépés ingyenes, a hangulat forró lesz!

Villányi hosszúhétvégre, Villány

Változatos programokkal várnak az augusztus 21-22-i hétvégén. A Villányi borvidék szolgáltatói saját vendéglátó egységeikbe invitálnak Titeket, színes programokon vehettek részt, néhol még a kulisszák mögé is betekinthettek: borkóstolók, dűlőtúrák, pinceséták, kézműves foglalkozások, minikurzusok, különleges vacsorák, zenés estek, kvíz… és még rengeteg szórakozási, kikapcsolódási lehetőséggel várnak mindenkit! Részletek itt.

Hortobányi Hídivásár

A hortobágyi hídi vásár egyike Debrecen valaha országos hírű és a szomszédos népek által is számon tartott vásárainak, amely alapvetően állatvásár volt. Az állatvásár elképzelhetetlen volt kirakodó vásár nélkül. Felsorakoztak portékáikkal a debreceni és környékbeli kézműves mesterek.

A járványhelyzet miatt Hortobágy Község Önkormányzatának képviselő testülete és a HORTOBÁGYI-DÉLIBÁB Nonprofit Kft. vezetése úgy határozott, hogy a kulturális programok elmaradnak. Helyette a megfelelő védekezésre és az évek során megszokott színvonalú, de a biztonságos távolságot megtartó Országos Kézműves - és Kirakodó Vásár szervezésére fekteti a nagyobb hangsúlyt.

A normál vásári rendtől eltérően, a vásártér területére kevesebb kereskedőt fogadnak és fokozottan ellenőrzik a látogatók közötti megfelelő védőtávolság betartását. Emellett a helyszínen több fertőtlenítő pont kerül kialakításra. További részleteket Facebook oldalukon találtok.

Tű Fokán Művészeti Fesztivál, Garáb

Gyönyörű, Budapesthez közeli helyszínen, egy nógrádi falu terein osztozó összművészeti kisfesztivál. Különleges zenei és mozgás műhelyekkel, kísérletező és kikapcsoló programokkal várnak Garábon, Magyarország legelképesztőbb buddhista kolostorának árnyékában. Egy olyan közösség szimbiózisát hozzák létre, ahol nem céljuk ideológiákat lenyomni a torkodon, a cél a tánc a zene az öröm, a kapcsolódások megélése. Részletek itt!

Kenyérlelke fesztivál, Budapest

2020. augusztus 19-20.-án megrendezik a hatodik, hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten.

A legfontosabb, hogy a fesztivál a kenyér szerelmeseit összehozza egy alkalommal évente, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat. Törekszenek arra, hogy ismét visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9716169578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása