CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli politikai játszmák, cselvetések miatt gyűlik a csepeli lom

2020. szeptember 15. 00:02 - csú

lomtalanitas_csepelen-1_2.PNG"Ez egy csapda volt! Kiagyalói úgy vélték, ha mindet elfogad az ellenzék, bekényszerül a Borbély féle Karácsony ellenes kórusba. Ha pedig elutasítják azt is, amit valójában magunk is szeretnének (pl. lomtalanítás) akkor a lejárató kommunikációjuk hurkába dugják a fejüket. Borbély Lénárd úgy gondolta, hogy ebbe a csiki-csuki csapdába zárja az ellenfeleit, és mamelukjaival széttépeti őket - írja Horváth Gyula Az igazság kedvéért című facebookos posztjában. Az ellenzéki (DK-s) önkormányzati képviselő cikkét az alábbiakban közöljük:

A Csepelen működő fideszes befolyású kiadványok továbbra is folytatják, a lakosság félre tájékoztatását, az ellenzéki képviselők állásfoglalásainak meghamisítását, szavazásainak félremagyarázását.

Most elővettek egy dokumentumot, ami hat pontban tartalmazza a határozati javaslatokat. Ebből a hatból egyre az 5-re kihegyezve kívánja bizonyítani az elkövető azt, hogy a csepeli demokratikus ellenzéki képviselők voltak azok, akik ellenszavazatai miatt elmarad kerületünkben a lomtalanítás.

Erre mondták annak idején: „nem Moszkván, hanem Jerevánban, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak”- egyébként minden stimmel.

Mióta a fővárosi vezetés kicsúszott a Fidesz fennhatósága alól, azóta Borbély Lénárdnak „savanyú a szőlő”. Mindent megtesz azért, hogy

Karácsony Gergelyt és csapatát hozzá nem értőnek, a budapestiek ellenségének nyilvánítsa. Ennek látványos állomása volt - a kerületünkért semmit nem tevő, soha itt nem élő - Tarlóst Csepelen díszpolgárrá választatni!

A lomtalanítás elmaradása Csepel számára egy nagyon fájó pont! A lomtalanításnak, mint szolgáltatásnak a fővárosi bevezetésében annak idején tevékenyen részt vettem. Örültem, hogy a lakosságot szolgáló kezdeményezést fogadtunk el az ezredforduló környékén. Nagyon rosszul esett, hogy Budapest költségvetésének kormányzati (elvtelen) lefaragása következtében Csepelen nem lesz az idén lomtalanítás. Szükség lenne rá!

A polgármester által beterjesztett - salátaprogramba beágyazott - ez irányú kezdeményezésnek szívesen lettem volna támogatója. És így vélekedtek a demokratikus oldalon helyet foglaló képviselőtársaim is. Ennek következtében az illetékes képviselő-testületi ülésen magam kértem a polgármestert, hogy a salátaprogramba összerakott kérdésekről külön-külön szavazhassunk.

A polgármester nem javasolta, a fideszes többség (+ árulók) pedig elutasították a kérésemet.  (Megjegyzem, hogy Tarlós díszpolgárrá választásánál engedélyezte a polgármester a külön szavazást)

A módosítás elutasítása után, a demokratikus képviselők nem voltak hajlandók - sem a hajléktalanszálló, sem a Tarlóssal lezsírozott „politikai célú” útfelújításokat, - a többi Dél Pesti kerület által azóta már nem támogatott kerékpárút megépítését, - valamint a Borbély által még ellenzékben (2009) megfúrt, és kivéreztetett Csepel belvárosi P+R parkoló ügyét, Karácsonyra kenni! Így nem volt más lehetőség, (az ellenzékieknek) az egészet el kellett utasítani!

Ez egy buta módon kifundált csapda volt! Kiagyalói úgy vélték, ha mindet elfogad az ellenzék, bekényszerül a Borbély féle Karácsony ellenes kórusba. Ha pedig elutasítják azt is, amit valójában magunk is szeretnének (pl. lomtalanítás) akkor a lejárató kommunikációjuk hurkába dugják a fejüket. Borbély Lénárd úgy gondolta, hogy ebbe a csiki-csuki csapdába zárja az ellenfeleit, és mamelukjaival széttépeti őket.

Nem sikerült nekik, mert a tények makacs dolgok! De az is igaz, hogy ez őket sose zavarta!

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1116199384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása