CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A rendhagyó lomtalanítás miatt ne legyen rendetlenség Csepelen!

2020. szeptember 22. 00:02 - csú

lomtalanitas_csepelen-1_2.PNGAz ilyen és ehhez hasonló csepeli "tájkép" kialakulását az idén el kellene kerülni

Ma kezdődik és szeptember 30-ig tart a megszokottól eltérő, rendhagyó 21. kerületi lomtalanítás. Ezzel kapcsolatban dr. Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője a saját közösségi oldalán a következő felhívást tette közzé:

Fontos! Idén nem a szokásos módon valósul meg a lomtalanítás Csepelen.

Aki idén mindenképpen meg szeretne szabadulni a felesleges lomoktól, annak a Szállító u. 2. szám alatti gyűjtőpontra kell azt elvinni szeptember 22-30. között. A lomok leadásához szükség lesz a csepeli lakcímkártyára is, mellyel 2 köbméter hulladékot lehet leadni.

Ha valaki biztosra akar menni, akkor érdemes előre regisztrálni (telefonon a 0680353353 számon, interneten pedig az alábbi linken: https://idopontfoglalo.fkf.hu/hu/account/login). Ezt akár már most meg lehet tenni.

Hagyományos lomtalanítás (vagyis amikor ki lehet majd helyezni a lomokat a ház elé) az FKF tájékoztatása szerint legközelebb 2021. februárjában lesz. (persze amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi).

Szóval aki most nem tudja megoldani a szállítást, az remélhetően pár hónap múlva tudja majd elvitetni a felesleges lomot. Ezek ismeretében arra kérek mindenkit, hogy most ne tegyen ki semmiféle lomot közterületre, mert azt nem fogja elszállítani az FKF!

**************

A csepeli önkormányzat hivatalos weblapján a következőkre hívják fel a figyelmet a szeptember 22. és szeptember 30. közötti rendhagyó lomtalanítással kapcsolatban:

A gyűjtőpontos lomtalanítás részletei

Időpont: 2020. szeptember 22-30, 9-18 óráig

Helyszín: 1211 Budapest, Szállító u. 2.

A regisztráció menete

Előzetes időpontfoglalásra szeptember 14-től lesz lehetőség. Mivel a gyűjtőponton az FKF szakemberei irányítják majd a lerakást, egyszerre csak meghatározott számú autó mehet be (óránként körülbelül 20 autó). A regisztráció és a hulladéklerakás lakcímkártyával történik. Egy lakcímmel egyszer lehet hulladékot lerakni: az egy címmel rendelkező társasházak esetében ezért szólni kell erről az ott dolgozóknak. Az FKF vezetése azt ígérte, hogy a társasházak esetében megengedők lesznek.

Aki nem regisztrál, az is sorra kerülhet, de csak abban az esetben, ha van üres időpont. Ez hétvégén nem biztos, hogy lehetséges, tehát érdemes regisztrálva, időpontra érkezni.

A regisztráció módja

Telefonon: 0680-353-353

Interneten: https://www.fkf.hu// 

A leadható lomok mennyisége és típusa

A nagydarabos lomokból (például bútor, ágybetét, szőnyegek stb.) legfeljebb 2 m3 mennyiség adható le. Egy átlagos autót tehát bőven meg lehet pakolni, az nem fog fennakadni az ellenőrzésen.

Egyéb hulladék, amit le lehet adni

A Weiss Manfréd utca - Szállító utca sarkán külön ideiglenes gyűjtőponton fogadják be a következő hulladékokat:

sütőolaj és göngyölegei (15 liter, göngyöleg: 5 kg)
festékmaradék és göngyölegei (5 liter/20 kg, göngyöleg: 5 kg)
olajos műanyagflakon (5 kg)
oldószerek, hígítók (5 liter)
növényvédő-szerek (5 liter)
akkumulátor, szárazelemek (3 db, 1 kg)
elektromos és elektronikai hulladék (2 db)
gumiabroncs (8 db)
szóró-palack (1 kg)
fénycső (10 db)
gyógyszerhulladék (1 kg)

Lomnak nem minősül

A vegyes háztartási hulladékot, ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett hulladékot, veszélyes ill. speciális kezelést igénylő hulladékot, építési és bontási törmeléket, gumiabroncsot, zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű), szénport, hamut, földet, elkülönítetten gyűjtött üveg, papír, műanyag és fém hulladékot, gépjárműroncsot nem fogadnak be.

Forrás: Szabó Szabolcs közösségi oldala és csepel.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8416208616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása