CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ez hazug propagandával megtámogatott ostoba kapkodás!

2020. november 12. 00:02 - csú

szabo_szabolcs_-2020-_ok.PNGElfogadhatatlan és felháborító, hogy késő éjjel jelentik be, pontosan milyen korlátozások fognak életbe lépni pár perc múlva

Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár független országgyűlési képviselője folyamatosan követte, mikor teszik közzé a kormányrendeletet a járvány elleni védekezés kapcsán. Abból derül ugyanis ki, hogy pontosan milyen szigorítások lépnek életbe kedd éjféltől. 

De a Fidesz-kormánynak csak arra volt esze, hogy alkotmánymódosítást nyújtson be. Arra már nem vették a fáradtságot, hogy emberi időben kitegyék a szigorításokat a közlönybe. 

Mint Szabó Szabolcs fogalmazott, "Csak jelzem, hogy 20:18-kor még mindig nem tudjuk, hogy pontosan milyen szigorítások lépnek életbe ma éjfélkor. Mert alkotmánymódosítás benyújtásához volt eszük, de a korlátozásokról szóló kormányrendeletek még nem jelentek meg a közlönyben. Eddig csak nem túl pontos szóbeli információk hangoztak el, így sokan nem tudják, hogy mi lesz velük és/vagy a vállalkozásukkal holnap."

"GRATULÁLOK! EZ A FIDESZES JÁRVÁNYKEZELÉS." - ÍRTA SZABÓ SZABOLCS.

Rémisztő, hogy olyan emberek irányítják hazánkat egy járványhelyzet kellős közepén, akik még erre sem képesek. Nem tudnak

kitenni pár órával az életbelépése előtt egy ország életét befolyásoló rendeletet. Ez nem kormányzás. Ez hazug propagandával megtámogatott ostoba kapkodás!

Minden esetre éjjel nagynehezen kitették a rendeletet, amiből az országgyűlési képviselő gyorsan össze is írta, mik a legfontosabb változások:

  • Este 8 és reggel 5 között mindenki köteles az otthonában vagy szálláshelyén tartózkodni. Csak az lehet közterületen, aki munkába megy, vagy onnan hazafelé tart; versenysportolóként edzésre megy vagy onnan hazafelé tart; élet- vagy egészségvédelmi okokból kell elhagynia a lakását. A kutyasétáltatás 500 méteres körön belül szabad az éjszakai órákban is.
  • Rendezvények tartása tilos, ott tartózkodni tilos (ez a magánrendezvényekre is vonatkozik). Családi rendezvény tartható, ha ott maximum 10 fő van jelen. Temetés 50 főig engedélyezett
    Esküvőt lehet tartani, de lakodalom nem engedett. Az esküvőkön csak a házasuló felek, a szülők, testvérek, gyerekek, tanúk és az anyakönyvvezető lehet jelen. Sportrendezvényt nézők nélkül meg lehet tartani, kulturális rendezvényt pedig akkor, ha online módon közvetítik.
  • 9. osztálytól online oktatásra állnak át az iskolák
  • Az egyetemek úgyszintén online oktatásra állnak át
  • Nem csak az éttermek, hanem minden vendéglátóhely esetében bevezetik, hogy csak elvitelre árusíthatnak (kivétel a munkahelyi étterem és büfé, valamint a szálláshelyek éttermei, de csak a vendégeket szolgálhatják ki.
  • Nem csak a szállodák, hanem minden szálláshely esetében bevezetik, hogy nem fogadhatnak turistákat (üzleti céllal utazók, oktatási céllal utazók, egészségügyi és rendvédelmi dolgozók megszállhatnak kereskedelmi szálláshelyen)
  • Minden szabadidős létesítmény használata tilos (pl. múzeum, uszoda, fitneszterem, könyvtár, mozi stb.)
  • Az üzletek este 7 és reggel 5 között zárva lesznek (kivéve a gyógyszertárakat, benzinkutakat)
  • Sportpályákon csak egyéni sporttevékenység végezhető, csapatsport nem.
  • 10 ezer főnél népesebb település egyes közterületein kötelező a maszkhasználat, ezeket a területeket a polgármesterek jelölik ki.
    Sportolás közben, zöldterületen, parkokban nem írható elő a kötelező maszkhasználat
  • A vallási közösségek maguk szabályozzák, hogy miként tartják a rendezvényeiket.
Sajnos azonban most is kitettek magukért Orbán és csicskásai. Biztos ami biztos alapon egy rakat módosítást benyújtottak késő este. Szabó Szabolcs rávilágított például, hogy
"módosítják a választási törvényt (!), alapítványi fenntartásba szervezik át a Pannon Egyetemet, létrehozzák a Közép-európai Oktatási Alapítványt 2 milliárd forint juttatásával. (Ha jól értem egy iskolát üzemeltetnek majd), módosítják a vagyongazdálkodásról szóló jogszabályokat (többek közözz állami vagyont adnak magántulajdonba). Hát így! A vírus elleni védekezés tényleg unortodox módon folyik nálunk."

 

 

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Szél Bernadett, Szabó Szabolcs és Hadházy Ákos országgyűlési képviselők nem támogatják a felhatalmazási törvény 2.0-t, mivel az szükségtelen.

Szerintük az szükségtelen. Ugyanis a kormány már most is kétféle jogcímen hozhat rendkívüli intézkedéseket: az egészségügyi válsághelyzet és a járványügyi veszélyhelyzet korlátlan felhatalmazást ad a kormánynak a járványkezelésre. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5816282200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása