CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szemmel Kövér László trágár gyűlölködéséről

2020. november 19. 00:02 - csú

kover_laszlo_zord_8.jpgJárt-e vajon a Munkásotthon táncparkettjén Kövér László, az országgyűlés elnöke, aki egy interjúban moslék koalíciónak nevezete a parlamenti ellenzéket? Ha járt volna, akkor talán jobban meggondolja, mit beszél. A most következő véleménycikk csepeli szerzőjének Kövér minősíthetetlen kijelentéséről ugyanis többek között az jutott az eszébe, hogy - idézzük: "Ifjú koromban a Csepeli Munkásotthon táncparkettjén, egy ennél jóval enyhébb jelzőért is úgy verték pofán az elkövetőt, hogy a seggén csúszott ki az aulába..."

Kál Károlynak, a csepeli közélet ismert személyiségének fb-posztját változtatás nélkül közöljük:

"Moslék koalíció" ‑ Ez a jelzős szerkezet Magyarország Parlamentjében hangzott el. Nem is akárki részéről.  Ha egy zsák krumpli 4 millát ér, akkor ez mennyit kóstál? És ki szabja ki, ha egyáltalán ez büntetendő, vagy megtorlandó cselekmény?

 Nem hallottam egyetlen közjogi személy nyilatkozatát sem, mely arra utalt volna, hogy: no, no! Ez már túl megy minden határon! A megcímkézett koalíció meg nem megy el a házbizottság ülésére. Ahelyett, hogy elmenne és kezdeményezné a kijelentést mikrofonba mondó személy elmarasztalását. Ne adj Isten, becsületsértés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tenne. Ez egy igen jó

teszt lenne. Kiadná-e a házbizottság, felfüggesztené-e az illető mentelmi jogát? Elutasítaná-e az ügyészség a nyomozást bűncselekmény hiányában?

A közbeszédből pedig át fog szivárogni a hétköznapi diskurzusba ez a kifejezés? Több dologban nem értek egyet velem nem azonos nézeteket valló emberekkel. De ezt a kifejezést biztos, hogy nem használnám egyikük személyiségére vonatkozóan.

Vagy ha az Ország Házában ez egy megengedett, sőt támogatott minősítése másoknak, akkor a nép egyszerű gyermekei részére is szabad a vásár?

Ifjú koromban a Csepeli Munkásotthon táncparkettjén, egy ennél jóval enyhébb jelzőért is úgy verték pofán az elkövetőt, hogy a seggén csúszott ki az aulába.

Tényleg, lehet ezzel a kifejezéssel azonosulni? Szerintem nem! Ez mélységesen sérti azokat akik úgy érzik, hogy őket minősítették ekként, de azokat is, akiktől elvileg elvárhatják, hogy azonosuljanak ezzel a stílussal.

Mindenestre piszkosul elszáguldott a piros vonat!

Forrás: Kál Károly facebook oldala

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9516287414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása