CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mintha elvágták volna. Közvágóhíd! Végállomás!?

2020. december 14. 00:02 - csú

nemeth_szilard_kvassay_hid_hev_2.jpgEzt is elintézte a nagy elintéző. Németh Szilárd ingujjra vetkőzött a Kvassay-hídon, de inkább a Csepel SC-t ragadta magához mint a csepeli HÉV megmentését...Tanítványa, Borbély Lénárd mélyen hallgat, de van oka rá, mert az ígéreteit sokan nem felejtették el...

Dukán András Ferenc, a csepeli önkormányzat momentumos képviselője írja a közösségi oldalán:

Júliusban jeleztem, hogy baj lesz a HÉV felújításából az új atlétikai stadion miatt. Akkor előterjesztést is írtam arról, hogy a csepeli önkormányzat álljon ki amellett, hogy ne növekedhessen meg hosszútávon a menetidő, a híd felújítása után januártól álljon vissza a közlekedés a Borárosig. Borbély Lénárd napirendre se vette az előterjesztést, a fideszes képviselők rémhírterjesztőnek neveztek. A határozati javaslataimat nyilvánosságra hoztam, itt megtekinthetőek:

https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/posts/3479928302030760

Ezzel szemben egy éve külön rendkívüli ülést hívott össze Borbély Lénárd azért, hogy Csepel kiálljon az atlétikai VB mellett, ami nem is Csepelen lesz. Úgy szavazták meg a fideszesek az előterjesztést, hogy nem voltak ismertek a részletek. Én nem szavaztam meg, ahogy hozzászólásomban is elmondtam, a csepelieknek nem az atlétikai vb az érdeke, hanem, hogy Csepel, különösen a közlekedés fejlődjön.

Határozati javaslatokat is benyújtottam, ezek szintén nem kerültek elfogadásra.

https://momentum.hu/kell-e-vilagbajnoksag-es-stadion.../

Most, mikor – ugyan még nem hivatalosan, de a csepeli Fidesz által is elismerten – kiderült, hogy a HÉV közlekedés januártól se fog visszaállni várhatóan, jó esetben is a Közvágóhídig fognak a szerelvények közlekedni, Borbély Lénárd levelet ír a kormánynak.

Ez színjáték, a testületi ülések jegyzőkönyvéből kiderül, hogy ő a csepeli közlekedés fejlesztése helyett a 150 milliárdos Mészáros-beruházás mellett állt ki mindvégig. Ennek ellenére természetesen örülnék, ha a kormány meggondolná magát, és januártól újra járna a HÉV. Erre azért kicsi az esély, lássuk be...

Dukán András Ferenc

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1016325766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása