CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szemmel a hatalmi dühről és a kormány arroganciájáról

2021. január 05. 00:02 - csú

nemeth_szilard_2020_agyrem_duhos_duhong_1.jpgMegsértődik az államtitkár úr, ha valaki a Hollandi útra épített csepeli birkózó monstrumot bírálni meri vagy az ígérgetéseire, a meg nem valósított ötletparádéira emlékezteti...

Horváth Gyula, a csepeli önkormányzat DK-s képviselője Szemlélet címmel a következőket írja a közösségi oldalán:

„Gyakran kérdezem magamtól: vajon jogos-e, hogy az ellenzékiek ebben a vészterhes időben támadják a kormányt? Nem lőnek-e túl a célon, amikor a végrehajtó hatalom majd minden döntését bírálják?

Azon felül, (hogy a demokráciában az ellenzéknek az a dolga, hogy bizonyítsa alkalmasságát a vezetésre, és azt, hogy van jobb és más elképzelése a társadalom elé kerülő problémák kezelésére mint a kormányzó erőknek) vajon, - ebben a vírustól is szennyezett országban – van-e lehetősége a visszafogottságra?

Hát, a jelek szerint nincs!

Most, hogy a magyarországi  pandémiás helyzet az egyike a legrosszabb a világon, látjuk-e hogy a kormány erre, az emberi életeket kívánó küzdelemre koncentrálja az erejét?

Hát, nem ezt látjuk!

Már az egy világraszóló skandalum, hogy a világjárvány közepette Magyarországon működő (NER) kormányban nincs egészségi minisztérium, és miniszter. Az is nehezen érthető, hogy miért a Belügy Minisztérium kapta a legérzékenyebb egészség szervezői feladatokat, amikor egy orvosprofesszor van az „emberminisztérium élén? Miért a külügyminiszter tárgyal orvosi műszerekért, és lélegeztető gépek beszerzéséért? Az meg aztán végkép érthetetlen, hogy katonák jelentek meg a kórházak irányításánál!

 Csodálkozik az ország népe, hogy amikor naponta emberek százait viszi a sírba, ezreket a munkanélküliségbe, és a létbizonytalanságba ez a járvány, miért a bel, és külföldi sport-beruházások, és más presztízs beruházásokra költik a milliárdjainkat a kormány tagjai?

Ez a sok érthetetlenség magával hozza az emberekben kialakult ellenérzést. Az ellenzéki pártoknak pedig képviselniük kell a választópolgárok érzéseit!

Egyre többekben jelentkeznek ellenséges tünetek a NER-rel, és jól kistafírozott embereivel szemben.

A kormány pedig úgy tesz, mintha nem is látná ezeket az elégedetlenségeket. Ezoterikus ködben, ájtatos arccal szorongatják a bölcsek kövét a zsebükben! A bírálatokra mérhetetlen arroganciával, és hatalmi dühvel reagálnak. Nem hajlandók áttekinteni tevékenységüknek a társadalomra vetülő, egyre vészesebb hatását. Minden felvetésre az elutasítás, a dac- és erőszakos politika a válasz: csak azért is! /„ha nem tetszik, megépítjük Bicskéig!/

Lehet-e ebben a helyzetben a magát konstruktívnak tartó ellenzéknek más magatartást tanúsítani, mint az ellenkezést?

Nem, nem lehet!

Pedig még ez a legkonstruktívabb magatartás, mert egy darabig kifogja a szelet a nép elégedetlenségének vitorláiból. Így az állampolgárok egy darabig ugyanis azt hiszik, hogy a kimondott figyelmeztetésnek kedvező hatása lesz a kormányban!

De, nem lesz!

Amikor arról lehet olvasni, hogy, az egészségügy összeomló-félben, - a tragédia méretét jelzi, hogy a krematóriumok és a temetkezési szervezetek nem bírják a terheket – lehet olyan helyzet, hogy az egészségügyért felelős miniszterről nem tudjuk, hogyan gondolkodik a megoldásról?

Most például meglepődve látjuk, hogy arra fordítja az idejét, energiáját és a köz pénzét, hogy Horthy Miklós vasúti étkezőkocsiját megvegye. (valószínűleg kipofoztassa, és kiállítsa)

Hát lehet ezt józanésszel megérteni és elfogadni?

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10016356968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása