CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Milyen túlélők leszünk?

2021. február 09. 00:01 - csú

siklaki_istvan_szocialpszichologus.jpgAki hajlamos volt a depresszióra, az még betegebb lehet, de tartós változást nem okoznak a korlátozások. Túléljük a járványt – mondja Síklaki István  szociálpszichológus.

Vannak trendek a gazdaságban, amelyeket felerősít a járvány. Például az otthonról dolgozás, amitől eddig félhettek a cégtulajdonosok, mert nem bíztak az alkalmazottakban, életképes megoldássá vált.

A fiatalok kitalálták, hogy miként tudnak egymással találkozni, ha este nyolc után nem lehet kimenni az utcára.

Sokan megtanulták, hogy nem hagyományos módon fognak kezet, hanem  például a könyök összeérintésével pótolják a régi mozdulatot.

Síklaki István szociálpszichológus szerint

nagy társadalmi változást nem hoz a járvány. Az úgynevezett bizalmi állapot nem változik,  egy „röpke” jelenségről van szó. Az igaz, hogy bizonyos eddig is létező trendek felerősödtek, a negatív trendek is. De az „emberek annál jobban meg vannak csinálva” , hogy megszűnjenek a társas kapcsolatok – mondja Síklaki István.

A titkolózás, a hazugság és a lopás eddig is jelen volt a magyar politikában. Most talán jobban meg fog látszani. Ezt okozza a járvány: a meglévő trendeket megerősíti, de legalább megmutatja.

Forrás: Klubrádió

A beszélgetés ITT meghallgatható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3716415292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása