CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogyan hallgassuk a Klubrádiót interneten?

2021. február 20. 00:01 - csú

a_transzmitter.PNGA transzmitter, a 2-3 ezer forintért vásárolható (egyik) kütyü, amely az internettel és a mobiltelefonnal vagy laptoppal a világ bármely részén hallgathatóvá teszi a Klubrádiót. A régi rádiókészülékekre is továbbítja az adást...

Most tanulnunk kell, és tanítanunk. Kellő türelemmel új szokásokat kell kialakítanunk, és hamar rájövünk, hogy a neten is kényelmesen hallgathatjuk a Klubrádiót és persze más internetes adókat is. Itt csak a leglényegesebb tudnivalókat gyűjtöttük össze.
További részletek a www.klubradio.hu/atallas  oldalon, illetve a Facebookon, „Az internetes Klubrádió (iKlubrádió) elérését segítő csoport”-ban.

Egy internetes rádióadás hallgatásához két dolog kell: internetelérés és az adást vevő készülék. Ha kényelmesen, esetleg autóban akarjuk hallgatni a rádiót, akkor

további két dolog van, ami szükséges: külső hangszóró és jeltovábbító eszköz külső hangszóróhoz.

Internetelérés: Ez lehet saját előfizetés (vezetékes vagy mobil) vagy egy elérhető wifi-adó a közelben. Ha az adó le van védve jelszóval, megkérhetjük a tulajdonosát (szomszéd, bolt, iroda), hogy mondja meg nekünk is a jelszót.

Adást vevő készülék: A készülék lehet mobiltelefon, tablet, asztali vagy hordozható számítógép vagy speciális internetrádió. Ezekben az eszközökben van valamilyen kisebb-nagyobb hangszóró, tehát az adás már hallgatható, csak a böngészőbe be kell írni a keresett rádió nevét (www.klubradio.hu).

Külső hangszóró: A külső hangszóró lehet számítógéphez köthető hangszóró, autórádió, illetve fejhallgató vagy fülhallgató. Esetünkben az autórádió csak hangszóróként működik, csak a hangerő-szabályozó gombját használjuk, az adás jelét az AUX bemenethez továbbítjuk.

Jeltovábbító eszköz külső hangszóróhoz: Az adást vevő készülékről (mobiltelefon, laptop) a hangszóróhoz vagy fülhallgatóhoz kétféle módon tudjuk a jelet eljuttatni: kábelen vagy Bluetooth (kis hatótávolságú rádióadó-eszköz) segítségével. A modern hangszórók és autórádiók már rendelkeznek Bluetooth vevővel, így nincs szükségünk kábelre vagy egyéb eszközre a használatukhoz. A régebbi hangszórók és autórádiók bemenete viszont csak kábelcsatlakozót tartalmaz, ezért ott kábeles összekötést tudunk használni.

Amennyiben nem szeretnénk kábelt használni, úgy a kábelt helyettesíteni tudjuk egy Bluetooth adapterrel. Ez egy öngyújtó méretű készülék, mely a hangszóró/autórádió AUX bemenetére csatlakoztatható.

Forrás: Nyomtassteis.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3916430402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása