CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ebek harmincadján Csepelen egy értékes önkormányzati ingatlanegyüttes

2021. március 10. 00:02 - csú

csillagtelepi_fejlesztes_borbely_lenard_es_nemeth_szilard.jpgHol tart a program az Erdősor úti lezüllesztett ingatlannál? Kiírásra került-e már a teljes program megvalósításához szükséges közbeszerzési eljárás? Egyáltalán megvan még a pénz, amit erre az épületegységre akartak költeni vagy már rég túllépték az egész keretet, s újabb támogatásra várnak? Mit szólnak a konzorciumi partnerek?

Májusban lesz kilencedik éve, hogy bezárta a kapuit az Erdősor út  45-47. szám alatti kétépületes edzőterem, amely lassan helyreállíttathatatlanul tönkremegy. Az épületeken omlik a vakolat, a gazos udvaron szaporodik a szemét, a kosz, a telek előtti járdán pedig már alig lehet közlekedni a felhalmozódó avar miatt. A két épületből álló, összesen 580 négyzetméteres ingatlant addig a Csepeli Ifjúmunkás Sportegyesület használta.

A 2012-es bezárás óta az értékes ingatlan az ebek harmincadjára jutott.

A 2010-ben hatalomra került fideszes vezetés felelős vagyongazdálkodást ígért. Nem sok lett belőle, és a valószínűleg több tízmilliós önkormányzati vagyonelem az állapota miatt ma már a kerület egyik szégyenfoltja. 

A Csepel Csillagtelep szociális célú rehabilitációja (VEKOP –6.2.1–15–2016–00006;Teljes támogatási időszak: 2017.12.15–2021.02.28.; Budapest Esély támogatási időszaka: 2018.04.01–2020.09.30; Konzorcium vezető: Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata)

http://www.pestesely.hu/?pageid=projektjeink_csepel_csillagtelep_szocialis_celu_rehabilitacioj fejlesztési, felújítási programra, (amelynek keretében kellett volna az ingatlanon „foglalkoztatási Célú Oktató és Közösségi Központot” létrehozni), az önkormányzat ~1,7 milliárd forintot nyert el. Hol tart a program? Kiírásra került-e már a teljes program megvalósításához szükséges közbeszerzési eljárás? Egyáltalán megvan még a pénz, amit erre az épületegységre akartak költeni vagy már rég túllépték az egész keretet, s újabb támogatásra várnak? Mit szólnak a konzorciumi partnerek, többek között a Csillagtelepi Római Katolikus Plébánia vagy a Budapest Esély Nonprofit Kft., amely az l,7 milliárdból ~ 62 milliót nyert az Erdősor u. 45-47. sz alatti ingatlanra tervezett programja megvalósítására? Az ingatlan felújításához szükséges kivitelezési tervek viszont csak 2019 februárjára készültek el,

https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2020/07.09/93._sz._et._VAF_2019._evi_beszamol.pdf ,

azonban 2020.09.30-án lejárt a támogatási időszak. A tervből nem lett semmi. Lehet, hogy a vírushelyzet átírja az eredeti elképzeléseket is. Újabb milliókra lesz szükség vagy felül kell vizsgálni a terveket? Még egy lakossági tájékoztatásra sem tellett! Vajon március 5-én a frakcióvezetők sem lettek tájékoztatva a teljes támogatási időszak február 28-i határidejének lejártáról?  

Máris hallom a szokásos fideszes kulcsszavakat: a 2010 előtti szoci vezetés, a vírustagadó baloldal (napjainkban ezek Csepelen a leginkább használatos gyűlöletszavak), de főként: Soros. Ha ők nem lennének, Csepelen rég Kánaán lenne….

Szerintem már a fideszesek sem hiszik amit a fideszes papagájkommandó ismételget, a többségnek elege van mindebből. Remélem, 2024-ben a papagájkodás helyett a kérdésekre reális, tisztességes válaszokat fogunk kapni.

vox

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9816452976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása