CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Oroszokra várva folytatódik a csepeliek hitegetése a Kálvin téri álommal

2021. március 31. 00:02 - csú

csepeli_hev_ideiglenes_vegallomas_potlo_buszok_-2020_juliusatol_1.PNGCsak az ideiglenesnek kikiáltott végállomás, valamint az újabb és újabb csúszás biztos. A többi bizonytalan...Valószínűleg a csepeli HÉV vonatok fejlesztését is érinti a kormány – a Direkt36 által megszerzett és  nyilvánosságra hozott –, döntése.   https://444.hu/2021/03/18/lemaradtak-a-200-milliardos-hev-tenderrol-az-oroszok-de-most-uj-eselyt-kapnak „Visszavonta és újraindítja a magyar kormány a tavaly ősszel megkezdett több mint 200 milliárd forint értékű HÉV-járműbeszerzést.” A döntéssel az orosz Transmashholding cégcsoport is újra versenybe kerülhet, bár az eredeti feltételeknek nem felelt meg, ezért nem is indulhatott a tenderen. Az újraindítás azt jelenti, hogy az elöregedett csepeli HÉV szerelvények cseréje jelentősen csúszik, s emiatt késhet a HÉV Kálvin térig való bevezetése is. 

https://www.origo.hu/gazdasag/20190926-felujitjak-meghosszabbitjak-csepel-hev.html  

Jó másfél éve, pontosabban néhány nappal az önkormányzati választások előtt, még arról tájékoztatták a budapesti és a csepeli közvéleményt, hogy „két-három éven belül felújított nyomvonalon és új szerelvényekkel utazhatnak majd a csepeli HÉV-vel közlekedők.” 

Szeneczey Balázs akkori városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes és Borbély Lénárd csepeli polgármester közös sajtótájékoztatóján az utóbbi ehhez még hozzátette: „2021 végére már az új szerelvény prototípusa közlekedhet majd a vonalon.” Nem így lett! Talán most. Reméljük, megfelelő pályázatot fog tudni benyújtani az orosz cég, s nyerése érdekében nem kell a magyar kormánynak ismételten megsemmisíteni a tender eredményét. Egyszer talán le is gyártják valahol a korszerű HÉV szerelvényeket, s a csepelieknek is jut belőlük néhány? 

Utóirat:   az orosz Transmashholding magyar leányvállalata…..meglehetősen jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik. A Transmashholding Hungary Kft.-ben közel két éve résztulajdonos Szalay-Bobrovniczky Kristóf korábbi londoni magyar nagykövet, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férje, Habony Árpád korábbi üzlettársa.”  

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr716472442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása