CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szájzárat kaptak a csepeli kerületvezetők a kínai egyetem és környéke miatt?

2021. május 15. 00:02 - csú

titok_zippzar_a_szajon_777_3.PNGAz elmúlt  napokban több írás jelent meg a médiában a Budapestre tervezett kínai egyetemmel kapcsolatban. Érveltek ellene és mellette is sokan. 

A csepeli önkormányzat vezetői, szócsövei - weblapja és a Csepeli Hírmondó - azonban előkelő idegenként távol tartják magukat az egyetem elhelyezése körüli vitáktól.

Ez meglepő vagy inkább megdöbbentő, mert a nyilvánosságra került kormányzati tervek ismeretében   lehetséges, hogy Csepelre is jut a kínai egyetemből néhány darab. 

A Népszavában  megjelent Kínai egyetem: zavaros tervek, erős gúzs c. írás szerint a „Weiss Manfréd út mellett a szigetcsúcstól kezdődően hosszan elnyúlva”, egészen a tervezett Galvani hídig.  https://nepszava.hu/3116560_kinai-egyetem-zavaros-tervek-eros-guzs 

Az, hogy a kormány az

elhelyezéssel kapcsolatos kritikákra zavarodottan keresi a kivezető utat, s maga sem tudja, hogy oldja meg az ügyet, egy dolog. Mondhatnánk, hogy elképesztő. Mivel elkötelezett a kínai kapcsolatok mindenáron való erősítése mellett, biztos, hogy hatalmi eszközökkel fogja „lesöpörni az asztalról” az ellenvéleményeket.

Csepeli területről azonban sokáig nem volt szó.

Történt-e bármilyen  egyeztetés a csepeli önkormányzat vezetésével vagy legalább Borbély Lénárd polgármesterrel?

Mi a fideszes vezetők véleménye? Csatlakozik-e a kerület vezetése a ferencvárosi önkormányzat – Karácsony Gergely által is támogatott –, népszavazási kezdeményezéséhez, vagy eddigi gyakorlatához híven tapsol minden kormányzati döntéshez, esetleg némán tudomásul veszi, vagy legalább kikéri a csepeliek, a képviselő-testület véleményét az ügyben?

Azt viszont már  a csepel.hu is közzétette, hogy  „Összeült a kormány és a főváros a Galvani híd ügyében, erre jutottak.” https://csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/13356-osszeult-a-kormany-es-a-fovaros-a-galvani-hid-ugyeben-erre-jutottak 

Az egyeztetésen a kormány képviselője, az általa 2020 elején létrehozott Budapesti Fejlesztési Központ, más néven  „Budapest-politika szakmai műhelye” kormány által kinevezett vezérigazgatója és az érintet önkormányzatok (Fővárosi, IX., XI., XIX. és a XXI. kerületi Önkormányzatok) vezetői, képviselői folytattak online egyeztetést.

A tájékoztatóból szinte semmi sem derült ki, csupán annyi, hogy a kormány képviselője szerint „közelednek az álláspontok”. Borbély Lénárd  polgármesternek arra sem tellett, hogy kommentálja az egyeztetést, röviden összegezze az elhangzott véleményeket, javaslatokat, illetve leírja, hogy ő mit képviselt a fórumon. Ehelyett csak Fürjes Balázs államtitkár összegző véleményét közölte. Lehet, hogy ebben állapodtak meg? Vagy a többi résztvevő véleményére oda sem figyelt? Netán ennyire tartja az egyeztető fórumot?

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3516519882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása