CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Galvanizált csepeli játék, a neve: demokrácia

2021. május 20. 00:02 - csú

galvani_hid-metszet.PNGLevegőben lóg a csepeli lakossági tájékoztatás mint a Galvani híd makettjének keresztmetszete. A híd látványterve szép, a csepeli demokrácia képe siralmas

Blogunkban korábban megírtuk,  hogy a tervezett Galvani híd miatt a kerület módosítja építési szabályzatát. Részlet a hivatalos csepeli tájékoztatóból:

 "A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kezdeményezésére történő módosítás célja a Csepel-sziget északi részén az új Duna-híd, valamint a Fehérvári út és az Üllői út – Határ úti csomópont közötti kapcsolódó közlekedési infrastruktúra Csepel-szigeti szakaszának megvalósítása. A Galvani utca – Illatos út vonalában megépítendő új, kötöttpályás közlekedéssel együtt az új Duna-híd (Galvani híd), valamint a kapcsolódó közlekedési infrastruktúra tervezése az 1693/2018. (XII. 17.) Kormányhatározat alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű."

Május 2-án-án pedig véleményeztük a csepel.hu április 29-i tájékoztatóját, amelyet végre a Csepeli Hírmondó is szíveskedett közölni

https://csepeliek.blog.hu/2021/05/02/felnek_es_feledekenyek_csepel_vezetoi_egy_het_2021_aprilis_26-tol_majus_2-ig#more16519186 

Az azóta eltelt időszakban  az önkormányzat vezetői nem tartották fontosnak, hogy

tájékoztassák a csepelieket arról, hogy mit képviselt  az április 27-i egyeztetésen a Galvani híd körüli vitában a 21. kerületi polgármester. Pedig valószínűleg rendelkezésre állt a csepeliek véleménye, amelyet, véljük, sok itt lakó küldött be a csepel.hu-n április 14-én megjelent felkérésre válaszolva.

Az akkor megjelölt véleményezési határidő (május 3.) már lejárt. Eddig még erről sem hallottunk, olvastunk semmit a helyi hivatalosságoktól. Reméljük, hamarosan csak közzé teszik a szócsöveikben, hogy milyen javaslataik voltak a csepelieknek.

Ezzel együtt szívesen állunk rendelkezésre, örömmel közöljük majd az építési szabályzat – Galvani híd miatti –, módosításához beérkezett lakossági véleményekről, javaslatokról készülő összegző jelentést.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1616525328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása