CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tűzőrzők új kötete a csepeli Olvasó Munkás Klubból

2021. május 30. 00:00 - csú

lengyel_geza-2-portre.png„S akik még vagytok, őrzőn, árván,/ Őrzők: vigyázzatok a strázsán” (Ady Endre: Intés az őrzőkhöz) - Lengyel Géza tanár úr szerkesztette az új kötetet is. 

Ismét megjelent a Tűzőrzők. A Csepeli Munkásotthon Tamási Lajos Olvasó Munkás Klubja 2021. évi évkönyve, az idén 59 éves klub megszakítás nélküli sorozatának immár 15. kötete. A nehéz körülmények (pandémia, a klubnak otthont adó, a veszélyhelyzet miatt hónapokig zárt Munkásotthon, az anyagi támogatás hiánya) dacára kiadott, több mint 210 oldalas évkönyvben most is szerepelnek a klub tagjai verseikkel, prózájukkal, festményeikkel és rajzaikkal.

A közel 40 szerző alkotását Lengyel Géza, a klub idén 80 éves vezetője, a Jedlik Ányos Gimnázium egykori, sokak által szeretett tanára, a többek között Németh László díjjal, Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztével és Csepeli Nívódíjjal kitüntetett „Tanár Úr” és egyben költő, fogta össze szerkesztette, lektorálta egységes, tartalmas kötetbe. 

„A kultúra örök és feltartóztathatatlan” mondta Hegedűs D. Géza a Színház – és Filmművészeti Egyetem előtti tüntetéskor. Ezt bizonyítja e könyv megjelenése. A szerzők mellett tehát illik tisztelegni a támogatók ( ALPIQ Csepel Kft, Csepeli Munkásotthon Alapítvány), illetve a nyomdai munkát végző Jordán Print Bt. előtt is. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216576078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása