CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt, Csepelen volt: Rekordidő alatt elkészült az ifjúsági park

2021. június 05. 00:02 - csú

csepeli_ifjusagi_park-_2_1.PNG„A belépés feltétele mindössze a kulturált viselkedés, a rendes öltözet és az 5 forintos beléptidíj. A zenét többek között az Atlantisz, a Ferm, a Gutz és a Sigma zenekar szolgáltatja. A tánc szünetében mód nyílik divatbemutatókra, és művészeti produkciókra is. Az új szórakozóhely kedden, pénteken, szombaton és vasárnap várja majd a közönségét; a boxokban elhelyezett asztaloknál hármad osztályú árakon fogyaszthatják a vendégek az ételeket és a  hűsítő italokat.”

Öven éve, 1971 júniusában országos hírnévre tett szert a csepeli Vasmunkás téren gyors ütemben épülő, fiataloknak szánt szórakozóhely. A megnyitáshoz közeledve sajtótájékoztatón ismertették a park lehetőségeit, a szórakozás körülményeit és – feltételeit. A Népszabadság "Rekordidő alatt elkészült, szerdán megnyílik a csepeli ifjúsági park" címmel kéthasábos cikkben ismertette a részleteket:

 (Tudósítónktól)

Az idén április hatodikán végezték el az első kapavágást a csepeli Vasmunkás téren és jövő szerdán már át is adják a kerület ifjúságának az új szórakozóparkot.

Az ifjúsági park építéséről, programjáról tájékoztatta az újságírókat pénteken Vajna Gábor, a XXI. kerületi tanács elnökhelyettese és Szabó Ferenc, a kerületi KISZ-bizottság titkára. Elmondták, hogy a kerületi párt- végrehajtóbizottság felhívására a tanács, a Belkereskedelmi Minisztérium, a Délpesti Vendéglátóipari Vállalat, az Országos Ifjúságpolitikai és Oktatási Tanács és a KISZ központi bizottsága anyagi hozzájárulásával, valamint a kerületi fiatalok 1 millió forint értékű társadalmi munkájának felhasználásával építette meg az 5000 négyzetméter alapterületű, minden igényt kielégítő szórakozóhelyet a Csepeli Kislakásépítő Ktsz.

A kerület társadalmi szervei és az építők minden lehetségest elkövettek, hogy az 1200 fiatalt befogadó park

határidőre elkészüljön. Az építéssel egyidőben kidolgozták a park működési szabályzatát és programját.

Az új szórakozóhely kedden, pénteken, szombaton és vasárnap várja majd a közönségét; a boxokban elhelyezett asztaloknál hármad osztályú árakon fogyaszthatják a vendégek a hűsítő italokat, ételeket.  A zenét többek között az Atlantisz, a Ferm, a Gutz és a Sigma zenekar szolgáltatja. A tánc szünetében mód nyílik divatbemutatókra, és művészeti produkciókra is. A belépés feltétele mindössze a kulturált viselkedés, a rendes öltözet és az 5 forintos beléptidíj.

A régen elhagyatott füves grundon elkészült ifjúsági park építészetileg is a kerület egyik legszebb létesítménye. Ebben nagy szerepük van az ÁFOR tervezőirodája fiatal szakembereinek, akik társadalmi munkában méltó szórakozóhelyet terveztek a csepeli munkásifjúságnak.

Forrás: Népszabadság, 1971. június 26. szombat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4116582608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása