CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lecsapnak a tényfeltáró újságírókra, ellenzéki polgármesterekre?

2021. július 21. 00:01 - csú

pegazus-ugy.jpgVarga Judit igazságügyi miniszter leesik a lóról vagy nyeregben marad. A magyar kormányzat vélhetően több száz honfitársunkat, köztük újságírókat, ügyvédeket, üzletembereket és médiabefektetőket figyeltet. Erről szól a Pegasus-ügy. Ha a megfigyeltek valóban a btk-ba ütköző tettet követtek volna el, összeesküdtek a magyar államrend megdöntésére, akkor már régen rács mögött lenne a helyük. Ha viszont nem követtek el semmit, akkor meg azoknak kellene a vádlottak padján ülniük, akik az illegális megfigyelést elrendelték és jóváhagyták. Egyikről sincs tudomásunk.Magyarországon soha, egyetlen hasonló ügyet nem vizsgáltak ki és nem derítettek fel teljes mélységében, az átlagszavazó meg, sajnos csak megvonja a vállát.

Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában ennek a Pegasus-botránynak a mélységein? Alig két nappal azután, hogy kiderült, a magyar kormány milliárdokért vásárolt megfigyelőszoftvert az izraeli Candiru cégtől, mára a dirket36 portál leleplezte: egy másik izraeli cégtől vásárolt, Pegasus nevű kémprogrammal mintegy háromszáz honfitársunkat, köztük újságírókat, ügyvédeket, üzletembereket és médiabefektetőket figyeltet a magyar kormány.

Azt már korábban tudtuk, hogy Varga Judit, a miniszterelnökhöz közelálló igazságügyi miniszter igen szorgos asszony. Naponta minimum öt magyar állampolgár titkos megfigyelésére ad engedélyt. Komoly sztahanovista ez a

Varga Judit. Hiszen ebből az intenzív lehallgatási, megfigyelési kampányból az következne, hogy Magyarországon igazi kémdömping tapasztalható, nálunk fészkelnek a veszélyes terroristák, Budapest a nemzetközi drogkartellek és fegyverkereskedők Mekkája lett.

Ehhez képest kiderült, hogy a magyar titkosszolgák ellenzékinek titulált, tényfeltáró újságírókat figyeltek meg, lehallgattak egy olyan médiabefektetőt, akinek az újságjait még nem sikerült a kormány hűbéreseinek megkaparintaniuk, ügyvédek, ellenzéki polgármesterek magánbeszélgetései kerültek a szakszolgálatok archívumaiba. Büntetőeljárás egyik esetben sem indult.

És ezen van a lényeg. Ha ugyanis a megfigyeltek valóban a btk-ba ütköző tettet követtek volna el, összeesküdtek a magyar államrend megdöntésére, akkor már régen rács mögött lenne a helyük. Ha viszont nem követtek el semmit, akkor meg azoknak kellene a vádlottak padján ülniük, akik az illegális megfigyelést elrendelték és jóváhagyták. Egyikről sincs tudomásunk.

Meglehet, nekem sekélyes a fantáziám, de nehezen tudom elképzelni azt a drámai jelenetet, amikor Varga Judit igazságügyi miniszter felháborodottan telefonál a Miniszterelnökségre a megalapozatlan megfigyelési kérést elutasítva, majd lecsapja a kagylót. Még ennél is nehezebben képzelem el azt a beszélgetést, amelyben Polt Péter legfőbb ügyész megfenyegeti valamelyik kormányzati vagy TEK-es, rendőrségi okostojást, hogy ha nem produkálnak hihető és hiteles gyanúsítást, akkor csúnyán megüthetik a bokájukat.

Abban az országban, ahol soha, egyetlen hasonló ügyet nem vizsgáltak ki és nem derítettek fel teljes mélységében, nincs min csodálkozni. A Duna-gate, a Nyírfa-ügy, az UD Zrt.-s történet, de még az őszödi beszéd kiszivárogtatásának az ügye sem zárult le megnyugtatóan.

Az átlagszavazó meg, sajnos csak megvonja a vállát, és annyit mond magában: megint elszaladt velük a ló. Azt már én teszem hozzá, a görög mondából ismert szárnyas ló szaladt el velük. A Pegazus.

Hardy Mihály 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6016633578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása