CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pegasus Csepelen?

2021. július 23. 00:02 - csú

borbely_lenard_vida_istvan_nemeth_szilard_3.PNGVida Istvánt fogva tartják fogva tartói: a jelenlegi és a volt fideszes polgármester - "A Városkép KFT arra koncentrált, hogy a Fidesz propagandán kívül, más gondolatok még véletlenül se kerülhessenek a csepeli közbeszédben napirendre. Ellenzéki politikusok nevei, képei, csak a gyalázás, és a hazug ferdítések alátámasztásaként, de sose a változtatást javasló gondolatai miatt kerülhettek kinyomtatásra. Választási időszakban ez a közpénzen kiadott propagandaanyag volt hivatva a fideszesek népszerűsítésére, az ellenzékiek gyalázására..."

Dúl a megfigyelési botrány Magyarországon. A nemzetközi oknyomozó újságírók kiderítették, hogy hazánkban is megfigyeltek lehallgattak embereket. Ezek között voltak újságírók, ellenzéki politikusok és önkormányzati vezetők is. Azt, hogy Csepelen is működött-e a Pegasus féle program, senki nem tudhatja. De azt, hogy megfigyelések intézkedések, a kiegyensúlyozott tájékoztatás ellehetetlenítése, és ellenzékiek meghatározó politikusaival szemben történtek, az bizonyos.

Németh Szilárdnak a 2010 utáni hatalomra jutásakor első dolgai közt szerepelt a CSEPP TV-t, és a Csepel Újságot megszüntetni. A CSEPP TV-vel elérte, hogy a lakosság érdeklődő része nem tudott betekintést kapni a képviselő-testület ülésire, vitáira. A Csepel Újság megszüntetésével az írott sajtó a kiegyensúlyozott tájékoztatását lehetetlenítette el.

A létrehozott Városkép KFT arra koncentrált, hogy a Fidesz propagandán kívül, más gondolatok még véletlenül se kerülhessenek a csepeli közbeszédben napirendre. Ellenzéki politikusok nevei, képei, csak a gyalázás, és a hazug ferdítések alátámasztásaként, de sose a változtatást javasló gondolatai miatt kerülhettek kinyomtatásra. Választási időszakban ez a közpénzen kiadott propagandaanyag volt hivatva a fideszesek népszerűsítésére, az ellenzékiek gyalázására

A csepeli fideszes kerületvezetés megpróbálta a magyar igazságszolgáltatást is bevonni ellenfeleinek ellehetetlenítésére. Szenteczky Jánossal szemben már több mint egy évtizede folytatnak bírósági hadviselést. Több mint félszáz eljárást indítottak, feljelentést tettek ellene Ennek eredménye az lett, hogy Jánost 2020-ban az elsőfokú ítélet „bűncselekmény hiányában” felmentette! Ez csak azt bizonyítja, hogy a fideszesek nem igazságot akartak, hanem egzisztenciális értelemben embert ölni szerettek volna. 2010 után e sorok írójával szemben is folyamatos hatósági zaklatásokat szerveztek. Voltak, amelyekben Borbély Lénárd és Ábel Attila, de legtöbb esetben dr. Juhász György (egykori rendelő vezető) és Sághi Jenő régi rendőrkapitány, későbbi, jelenlegi közterületes volt a közreműködő.

A csepeli Fidesz vezérek zaklatásai az itteni ellenzéki vezetők megtörésére, elhallgattatására, és politikai ellehetetlenítésére irányult, nem is eredménytelenül. (Még ellenzéki körökben is vannak olyanok, akik a permanens Fidesz támadásokkal szemben egy évtizede küzdőket „tehernek” tekintik.) Nem csak az érintett személyekkel, hanem azok családtagjaival (gyermekkel, feleséggel) szemben is megkezdődtek az igaztalan sanyargatások. Az oktalan kirúgások és az utánanyúlások mindennapos gyakorlatok voltak.

A fideszes vezetők egyeduralmát az általuk kialakított „új” tanácskozási rendszer lehetetlenítette teljesen el. A legjelentősebb ügyeket az ellenzék (gyakran az egyszerű Fidesz képviselő sem) nem ismerhette meg a döntések előtt. Ezt a un „rendkívüli napirendbe tették” és olyan későn kézbesítették, amikor annak átnézése lehetetlen volt. Ennek gyakorlati végrehajtója egy Samla nevezetű kabinetfőnök volt. A vagyonnal, költésekkel beruházásokkal kapcsolatos előterjesztések a legutóbbi kt. ülésig hasonló machinációkkal válnak a képviselők számára megismerhetetlenné.

A megfigyelésekben is mutatkoztak jelek Csepelen. Borbély Lénárd polgármester képviselő-testületi ülésen mondta el, hogy utánajárt Erdélyben Horváth Gyula ottani szokásainak, és kapcsolatrendszerének. A fideszes hírharangok folyamatosan tájékoztattak az ellenzéki képviselő gépkocsijainak állapotáról, és helyzetéről, ami azt bizonyítja, hogy tudtak és figyelték mozgásukat. Sághi Közteres odáig ment ennek demonstrálásában, hogy március 15-én képes volt két ellenzékit a Polgármesteri Hivatal előtti parkolás miatt megbírságoltatni. A csavaros eszű okként azt hozta fel, hogy az ünnep hétköznapra esett, és a tábla csak hétvégére ad parkolási szabadságot.

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6616634822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása