CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mitől zárják el a csepelieket a városvezetőik a Hollandi úti kirakatban?

2021. augusztus 12. 00:02 - csú

csepeli_napkozis_tabor_felulrol_-2021-05-16_1.jpgMadártávlatból van tábor, van újabb csepeli focipálya is. Csak azok a földhöz ragadt fránya tények és számok ne lennének! Ha nem volnának, akkor feltétel nélkül elhinnék a csepeliek azt a képet, amit a fideszes városvezetők egyik hivatalos szócsöve,  a Csepeli Hírmondó (CSH) tár eléjük a Hollandi úti, idén végre megnyílt, új napközis táborról. A szócső szerint  minden nagyon szép minden nagyon jó, legalább a városvezetők mindennel meg vannak elégedve…

A CSH szerkesztősége azonban ha gazdái létesítményeiről, azok működéséről van szó, akkor soha nem szerette a konkrétumokat, azoknak ugyanis utána kell járni vagy illik ellenőrizni is valóságtartalmukat, sőt még az olvasók is le tudják ellenőrizni. Nem is törődtek az adatokkal, például azzal, hogy mennyibe kerül a szülőknek a gyerekeik táboroztatása, milyen a táborok kihasználtsága, a csepeli gyerekek hány százaléka tudja/veszi igénybe. Ez nem érdekes?! Persze,  így könnyebb a tulajdonostól igényelt sikereket, boldog gyerekeket, szülőket, pedagógusokat bemutatni. 

Az egyik cikkben azonban legalább egy  szám olvasható, és az mindjárt újabb kérdéseket generál:

„A 18 fős csoportokra pedagógusok és közösségi szolgálatot teljesítő diákok vigyáznak”.

Az, hogy hány gyerekcsoport van, hány pedagógus és diák foglalkozik velük, ezek szerint nem érdekli a CSH csapatát? A szerkesztőséget biztos nem. Pedig a napközis tábor újjáépítése majdnem két milliárdba, és a többi intézmény fenntartása, működtetése sok tíz millióba kerül évente.

Nem azt várjuk, hogy ezek a táborok nyereségesek legyenek, mindössze a csepeliek tájékoztatása, „visszaigazolása” lenne érdekes. Hányan veszik igénybe a tábort, meg tudja-e mindenki fizetni a költségeket, azoknak a szülőknek, akiknek még erre sem telik, milyen segítséget ad az önkormányzat ... A CSH ezt elmulasztotta mert nem érdekli vagy  nincs ilyen tulajdonosi igény velük szemben. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7616656740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása