CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Férfias NERény zsebre dugott kézzel

2021. augusztus 18. 00:01 - csú

zsebre_vagja_a_ket_kezet_orban_es_meszaros_lorinc_2.PNGA férfias erények nincsenek megbecsülve – jelentette ki a gazda zsebre dugott kézzel, és a mondat végén kettéroppantotta a szájában lévő szotyolát. Határozottan nekibúsult. Mással nemigen lehetne magyarázni azt a hímsoviniszta, nőalázó eszmefuttatást, amelybe belenavigálta magát: szinte már el voltam keseredve, hogy a férfiaknak nem sikerül.

Mármint hogy annyi aranyérmet szerezniük nem sikerült szegény férfiaknak a riói olimpián, mint a nőknek.

Bezzeg a mostanin! A gazda leszögezte már néhányszor, hogy a nők bármilyen tehetségesek is, a kiélezett, politikai versenyhelyzeteket nem bírná a gyenge gyomruk, meg az érzékeny lelkiviláguk. A kiélezett olimpiai versenysport helyzetet valahogy mégis jobban bírják, mint a férfiak, és mindennel együtt úgy alakult, hogy Tokióban, 5 sportágban 21 női érmesünk van, de ha a gazda reggel

a borotválkozó tükrébe bámul, mégiscsak be kell vallania magának ott a mosdófülke magányában, hogy neki a sportolónők smafu, és ha lehet, meg sem említi őket. Lehet, mert nincs az a riporter, aki bármit kérdezne tőle, ha ő magától nem beszél.

Amiről viszont beszél, az a nem megbecsült férfias erény, ami a gazdának nagyon imponál. Gyakorolja is doszt, különben ugye hogyan és kin kérné számon? A gazda sajnos egy ideje nagyon kijött a formájából, a hasa másodpercekkel hamarabb ér a terembe, mint ő maga, pedig valaha nagyon utálta a pocakos tábornokokat. Ez akkor volt, amikor a férfieszmény és ő még nem álltak ennyire távol egymástól. Bizony ma már vigyáznia kell, mert a férfias erények közé nehezen vétetik fel a függöny mögötti bujkálás, meg a kevlár mellény állandósult használata.

Az egykor parád riposztra képes gazda ma már egy viszontválaszt sem reszkíroz meg magának, és csak megbízható, leinformálható Kesma-újságírónak nyilatkozik, esetleg vesz magának amerikai szélsőségest sok pénzért. Ezek aligha erősítik a férfias idol látszatát.

Akármit jelent is a férfieszmény a gazdának, nincs semmi, ami ezt jobban erodálná, mint saját szerzeménye: maga a NER. A nertársak, nerpubik és nerherék világában ismeretlen fogalmak a romantikus férfieszmény mutatói: a műveltség, az elegancia, a megbízhatóság, a hitelesség, a stílus, az ízlés, a méltóság. Nerisztánban a gazda által engedélyezett hűbéresek hörcsögölhetik maguk alá a megengedett hűbérbirtokokat, és építhetnek rá nerdiznilendet, gründolhatják alapítványba. Már sorolni sem érdemes. Hogy lehetne ott néhány fanatikus sportoló elszántsága példa, ahol semmi sem számít, csak a bankjegyekben mérhető közelség a gazdához?

Férfias erényről szónokol a gazda, miközben az erényes élet már fel sem mérhető messzeségbe került tőle. Saját bűnözők kimentése, történelmi dicső múlt hazudása, családok és a szegények megbélyegzése, strómanok tartása, az emberek gyűlöletbe kergetése - ma már közhelyek a nerbűnök tengerében. A többi tételesen felsorolva megtalálható az Alaptörvényben.

Nehéz a gazdának a birodalmában, mert minden őt nyomasztja, az ő nyakába szakad. Övé már minden, de övé a teher is. Legfőbb ideje, hogy letegye végre.  

SÁNDOR ERZSI (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6316662768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása