CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kis fociért, nagy hallgatásért ma egy stadiont lehet kapni

2021. augusztus 19. 00:01 - csú

puskas_lo_2_1.jpgMár a Honvéd, az egykor Európa- sőt: világszerte félve tisztelt labdarúgóklub jelenlegi vezetése szerint is helyénvaló, hogy a Puskás-relikviák nem Kispesten, hanem a felcsúti Puskás Intézetben tekinthetők meg. Legalábbis erre utal, hogy egyetlen árva félmondat sem szólt arról a kispesti stadionmegnyitón, hogy ez így helytelen.

Vigyázat! Hazugság: Puskás Ferenc Felcsúton született.

Innen lett világhírű labdarúgó.

Ide is tért vissza, mielőtt végleg elszáguldott.

Ezeket a megkérdőjelezhetetlen tényeket ma már senki nem vitatja. Legfeljebb néhány kispesti drukker, akik még másképp emlékeznek erre a történetre. De

ma már a Honvéd, az egykor Európa- sőt: világszerte félve tisztelt labdarúgóklub jelenlegi vezetése szerint is helyénvaló, hogy a Puskás-relikviák nem Kispesten, hanem a felcsúti Puskás Intézetben tekinthetők meg. Legalábbis erre utal, hogy egyetlen árva félmondat sem szólt arról a hétvégi stadionmegnyitón, hogy ez így helytelen.

Kispesten nincs lehetőség a kérdések feltevésére, holott nyilvánvaló, a vezetők is tudják, hogy az új stadionban kell lennie a klub legnagyobb hatású sportolóját méltató kiállításnak. Ilyesmikről azonban sem a megnyitó beszédekben, sem a hivatalos kommunikációban nem tettek említést a mai vezetők. A Bozsik Józsefről elnevezett kispesti stadion ára az eredetileg 4,98 milliárd forintra tervezett összeg helyett végül 17 milliárdnál ért véget. Az egy székre vetített költségeket vizsgálva ez ma Magyarország második legköltségesebb stadionja. Ennél csak egy stadionban, a 190 milliárdba került Puskás Arénában volt költségesebb egy szék, de azt ki is lehet venni a sorból, annak létjogosultságát senki nem vitatja.

Egy nemzetnek igenis szüksége van egy központi, a nemzeti együvé tartozást szimbolizáló stadionra. De miért nem teszik szóvá a mai kispesti „tulajdonosok”, hogy a Puskáshoz köthető tárgyaknak nem Felcsúton van a helye? Már a kérdés is súrolja a perverz, blaszfémiával párosult vérfertőzés kérdéskörét a NER-ben. Ott ilyeneket nem kérdeznek. Viszont cserébe kapnak egy stadiont. Puskás, a Nemzet Öcsije ilyenkor fordul egyet. Aligha Felcsút felé.

Szerintem kikéri magának az egészet.

Forrás: Vincze Attila: Puskás, Felcsút című cikke (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2116639776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása