CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Legyen vagy ne legyen fizetős parkolás Csepelen?

2021. szeptember 30. 00:02 - csú

parkolas_polgarmesterrel_csepel_pohi_elott_-2021.PNGKézivezérléssel a polgármester a polgármesteri hivatal előtt könnyedén megoldja a parkolást, de mi lesz a kerület többi részén az egymásnak is ellentmondó ígérgetéseken kívül?

Egy hete lóg a kérdés a levegőben: lesz vagy nem lesz fizetőparkolás Csepelen? Múlt csütörtökön mondták ki az első verdiktet a képviselő-testület ülésén, de a kerületvezetők gondoskodtak róla, hogy azóta se lehessen  tisztán látni ebben az ügyben. A Kt-ülés után egy nappal azt írta a hivatalos szócső, a csepel.hu, hogy Karácsony Gergely főpolgármester leállította a Tarlós István főpolgármestersége alatt elindult kedvező folyamatot, miszerint a Szent Imre téren P+R parkoló létesüljön. A polgármester hozzátette, a problémát nemcsak a Csepelre beáramló autóforgalom okozza, hanem az is, hogy egyre több háztartásban van egynél több autó.”

Ezek szerint Borbély Lénárd azért bírálta a főpolgármestert, mert leállította a Szent Imre térre tervezett, általa is támogatott, valószínűleg fizetős P+R parkoló megépítését. Több problémánk is van a polgármesteri szöveggel:

> P+R parkolót nem a város közepére szokás építeni, hanem a város szélére, hogy már ott letegyék a járműveiket az autósok, s tömegközlekedéssel menjenek tovább. Számunkra ezért érhetetlen Borbély úr ragaszkodása a Szent Imre téri parkolóházhoz. Igaz, hozzátette,

ha bárhol is lesz a kerületben parkolóház, akkor a csepeli lakosok számára mindenképpen ingyenes legyen a parkolás. https://csepel.hu/hireink/kozelet/item/13579-ulesesett-a-kepviselo-testulet-megvizsgaljak-a-kerulet-parkolasi-helyzetet 

> Csepelen, például a kerületi lakótelepen lévő zárt parkolók után most fizetnek az autójukat ott tartó csepeliek. Ha a parkolóház ingyenes lenne, minden autóval rendelkező, a parkolóház környékén élő csepeli lakos ott akarná tartani autóját, ami előbb-utóbb komoly feszültségeket okozna. 

> Több mint öt éve, a 2016. szeptember 24-én, az akkori Csepeli Hírmondóban megjelent egy riport  a polgármesterrel „Ingyenes marad a parkolás” címmel. Borbély úr akkor ezt mondta: „Amíg én vagyok a polgármester, a csepeliek biztosan nem fognak fizetni a kerületben a parkolásért!” Lehet, hogy a P+R parkoló megépítése Borbély Lénárd polgármesterségének végét jelenti? Nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy Budapesten, azokban a kerületekben ahol vannak parkolóházak, vállalkozók által működtetett zárt parkolók, a parkolásért többnyire mindenkinek fizetnie kell.

Több kerületben már azt is kezdik felülvizsgálni, hogy a helyi lakosok a közterületi parkolás után is fizessenek valamilyen összeget, ugyanis a közterületek fenntartása is sokba kerül, az autók okozta jelentős környezetszennyezésről nem is beszélve. A jelenlegi helyzet mindenképpen egységes fővárosi megoldást igényel. Mindenesetre Borbély Lénárd kiengedte a szellemet a palackból, nem biztos, hogy vissza tudja parancsolni. Ráadásul ez nem csak a kerület ügye. Komoly ára is lehet a felelőtlen, átgondolatlan ígérgetésnek.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3216702732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása