CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Haláli hazugságok Magyarország miniszterelnökétől

2021. november 21. 00:01 - csú

nagy_katalin_a_mikrofonallvannyal_orban_viktor_nelkul.PNGOrbán Viktor  péntek reggelenkénti mikrofonállványa az orbáni (közszolgálatinak titulált) rádióban

Azt állította Orbán Viktor (szokásos pénteki rádióinterjújában, a járványról), hogy „a végén mindenkinek be kell majd oltatnia magát, még az oltásellenesek is rá fognak arra jönni, hogy vagy beoltatják magukat, vagy meghalnak”.

Ezzel szemben a tény az, hogy ezt Orbán Viktoron kívül senki nem állítja. A járvány ugyan valóban életveszélyes, de a megfertőzöttek túlnyomó többsége nem hal bele a betegségbe: a halálozási világátlag mintegy 2%. Úgyhogy mielőbb tessék fölvenni az oltást, de ne azért, mert a miniszterelnök halálra ijesztett minket.

Azt állította továbbá Orbán (ugyanott), hogy „abban is egyetértenek a virológusok, hogy a védelmi intézkedések nem védenek meg a vírustól, a járvány terjedésének sebességét lassítják; az egyetlen dolog, ami megvéd, az az oltás”.

Ezzel szemben a tény az, hogy

nem az oltás az egyetlen, hanem a védekezési eszközök összessége, beleértve a gyógyszereket, a távolságtartást, a maszkviselést, a higiéniát. A beoltottak is megbetegedhetnek, sőt ritkább esetben meg is halhatnak, tehát félrevezető az az állítás, hogy az oltás önmagában megszünteti a járványt. A kötelező oltások elrendelése talán, ám ahhoz a világot is végig kellene oltani. De majd Orbán elintézi.

Azt is állította a miniszterelnök (ugyancsak a Kossuth rádióban), hogy „2010 előtt – persze a fiatal hallgatók erre nem emlékeznek, boldog nemzedék – kétszer-háromszor ennyi volt az áram meg a gáz ára”.

Ezzel szemben a tény az, hogy a KSH adatai szerint 10 kwh villamos energia ára 2010-ben 466 forint volt, 2020-ben viszont 366, vagyis a szocialisták alatt az ár körülbelül az egynegyedével volt magasabb. A vezetékes gázért 2010-ben köbméterenként 115 forintot kellett fizetni (sőt 2013-ban 136 forintot) 2020-ban meg 101-et, tehát a különbség mindössze 15 százalékos. A matematika jelenlegi állása szerint ez nem két-háromszoros. De lehet, hogy Orbán jobban számol.

Forrás: Bolgár György (Népszava) A halálos figyelmeztetés hete

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10016760366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása