CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt: Németh Szilárd hadüzenettel felérő bárdolatlansága

2021. december 11. 00:02 - csú

nemeth_szilard_karikatura_papai_gabor_-2021-12-10.pngNem mese ez, hanem sajnos maga a valóság: szégyen és gyalázat.  Nem a régmúltban, hanem néhány napja jegyezték fel. Igaz, a fájdalmas  esemény kiindulópontja, a bestiális gyilkosság 77 évvel ezelőtt, 1944. decemberében történt. A megemlékezést beszennyező jelenkori főszereplő helyett azonban mi szégyenkezünk, amikor a neve mellé odaírják, hogy ő is csepeli…

Pápai Gábornak a Népszava pénteki számában jelent meg egy zseniális karikatúrája. A művész két darutollas csendőr szájába adja a kérdést: „Milyen kihívással kell megküzdeni keresztény kultúránknak '44-ben?” A jól felismerhető Németh Szilárd válasza ez: „Logisztikai.”

A Fidesz-politikus beszédet mondott az 1944. december 8-án kivégzett Kiss János altábornagy kőszegi sírjánál. Az MTI szerint így fogalmazott: „Ma ugyanolyan, Magyarország keresztény kultúráját, nemzeti örökségét, a magyarok jövőjét fenyegető, erőszakos kihívásokkal kell szembenézni, mint 1944-ben.” (2021.12.08.) A karikaturista ama logisztikai kihívásra utalt, hogy 1944-ben a német megszállókkal érkezett Eichmann SS-alezredes néhány tucat emberével kezdte szervezni a „zsidótlanítást”, és mintegy 200 ezer magyar állampolgár közreműködésével gettósított, majd bevagonírozott 437 ezer magyar állampolgárt.

A napokban állt fel Németországban az új, szocdem kancellár vezette kormány, és

fészbukos üzenőfalán aligha véletlenül írta Körössi P. József: „Magyarország hadüzenettel felérő kommenttel fogadta Németország új kancellárját.”

Egyetértek vele, szakmailag azonban a komment helyett a kommentár kifejezést használtam volna. Az a különbség köztük, hogy a kommentár a hírmagyarázat műfaja, a komment pedig az Alkotmánybíróság szerint „nyilvánosságnak szánt magánvélemény”. Ha Németh Szilárd a fészbukos üzenőfalán, a pacal és a töltöttkáposzta receptje között üzent volna a Merkel utáni Németországnak, akkor kommentnek nevezhetnénk a megnyilvánulását. Honvédelmi államtitkárként viszont csak kommentálhatta az új külpolitikai helyzetet.  

Végül mi kérünk elnézést: A fent leírt történethez hasonló esemény ‑ különféle változatokban ‑ valójában nem egyszer, hanem többször, nekünk túl sokszor volt, és a csepeliek joggal tarthatnak attól, hogy a jövőben még többször lesz hasonló felháborító akciója a kerület elhíresült politikusának, akit a magyar sajtó és média ma már csak pacalkirálynak nevez.

anzágo

Forrás: Pápai Gábor karikatúrája (Népszava) és Zöldi László (Médianapló)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1016780382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása