CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Zavarban a zavarók

2021. december 20. 00:01 - csú

szabad_europa_radio_musorainak_hallgatasa_1956_3.jpgAz átkosban a rezsim zavarta a Szabad Európa Rádiót, most meg a Szabad Európa Rádió zavarja a rezsimet. Még úgy is, hogy nem is rádió, hanem csak egy honlap. De az Orbán-rezsimet minden idegesíti, ami nem az övé. Ilyesmiből persze egyre kevesebb van, de a kicsiért is lehajolnak, pláne, hogy jön a választás, semmit nem akarnak a véletlenre bízni.

Szerencse, hogy van nekünk egy remek alapbigyónk, ami majdnem alkotmány és már-már a rezsimnek is illik betartani. Ebben az áll, hogy „Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit”. Akkor pedig, gondolná az ember, semmi baj sem érheti a magyar sajtó sokszínűségéhez és a demokratikus közvélemény kialakulásához a maga szerény eszközeivel hozzájáruló, kicsiny hazai stábot foglalkoztató honlapot.

Pedig érheti. Akár holnap este beterjeszthetik a parlamentben a javaslatot, miszerint

a SZER-nek ezentúl minden anyagán fel kell tüntetnie, hogy „külföldi ügynök”. Sőt, a többi sajtóterméknek is előírhatják, hogy ezt a jelzős szerkezetet a SZER minden említésénél el kell ismételni. Lázálomnak tűnik, de Putyinéknál ez már így van, márpedig az utóbbi évtizedben mi onnan szoktuk átvenni az ötleteket.

A Szabad Európa Rádió honlapja alig egy éve működik. A szakmabeliek nyilván fel tudják idézni néhány emlékezetes cikkét (például az MTVA-nál uralkodó, a fideszes törvények betűjének is ellentmondó cenzúrát taglaló tényfeltáró sorozatot), de túlzás lenne azt állítani, hogy létezése megváltoztatta volna a hazai médiaegyensúlyt. Mindenesetre elég egy pillantás a SZER hétfői induló anyagára, hogy lássuk, mi zavarja a rezsimet: „A választások tisztasága, 1. rész – A fő veszély maga a választási törvény”. A támadásokkal az ilyesmi olvasásától akarják elvenni a tábor kedvét.

Horváth Gábor (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7916737198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása