CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A bűncselekmény gyanúja ráég a kerületi vezérkarra? Nem tudják, mit mondjanak?

2022. január 13. 00:02 - csú

pedagogus_szallo_igeretek.png"4 év rablás, rombolás!" "Ne reklámokra költs, Parkosíts" - írta az ismeretlen szerző a jól ismert ígéretözön gyöngyszeme mellé. VAn változás: a táblát eltávolították. A gyanú azonban sűrűsödik a szellem épület körül, mert a terület eladása után a kerületi önkormányzat vezetőivel együtt minden érintett mélyen hallgat, pedig volna bőségesen miről beszélni…

A múltév utolsó képviselő-testületi ülését követően tették közzé a Csepeli vagyok közösségi oldalon Paál Géza, hivatalos dokumentumok másolatával alátámasztott a „Pedagógus szálló – az ügyészség szerint is történhetett bűncselekmény” című írást, amely a Puli és a Cirmos sétány közötti, évek óta elhagyatottan álló csepeli pedagógus szálló értékesítése körül egyre erősödő botrány egyik első konkrét csepeli lenyomata.

A vircsaft jelei már nyáron érzékelhetőek voltak, amikor az ugyancsak a csepelivagyok.hu-n olvasható hozzászólások, dokumentumok szerint a Csepeli Városgazda Zrt vezérigazgatója június 29-én levélben szólította fel a területen parkolót, hogy „...az ingatlan eladásra kerül ...gondoskodjon arról, hogy gépjárműve elhagyja a területet…” , majd a szerződés aláírása után állítólag az új tulajdonos „...nyitottnak mutatkozott arra, hogy ameddig nem kezdődik el valamilyen építkezés és kiderül, hogy az épület nem veszélyes, továbbra is használhatják majd az ottani parkolóhelyeket az eddigi autótulajdonosok.” 

De ennél érdekesebb, hogy a

Gerulus Kft., amelynek a Csepeli Városgazda Zrt 2021. július 21-én aláírt szerződés szerint 130 millióért eladta a volt Pedagógus Szállót (csepel.hu – Hivatal, ügyintézés – Üvegzseb – Csepeli Városgazda – 2021. évi szerződések – Vevő szerződések – Gerulus Kft….Cirmos sétány 4. adás-vételi szerződés) 2015 óta dolgozik Csepelen, gyakorlatilag a kerületi utcák, járdák felújításának egyetlen kivitelezője. (Forrás: csepel.hu) Három éve keretmegállapodást írt alá a Csepeli Önkormányzattal, amelynek értelmében négy évre megkapta a felújítandó utcák, járdák átépítésének jogát és lehetőségét, 1,7 milliárd forintért. Tavalyelőtt módosították a megállapodást 1,95 milliárdra, majd 2020-ban újabb négy évet írtak alá, immár 6 milliárdért! Biztos minden törvényszerű volt, és biztos, hogy ők a nemzet legjobb, legolcsóbb utca- és járdaépítői? Vajon hány ilyen ragyogó üzletet tudott kötni eddig a Gerulus Kft, s mennyi nyereséget „termelt” eddig a csepeli, önkormányzati megrendelésekből? 

Tavaly azonban kiderült, hogy ingatlanügyben is ők a legjobbak, hiszen október 22-én már az önkormányzat velük írt alá egy  „Szerződés vételi- és visszavásárlási jog alapítására” c. dokumentumot, amelyben az önkormányzat 2023. 06.30-ig vételi lehetőséget biztosított a cégnek, 7 csepeli ingatlan 2,132 milliárdos megvételére! A felek 108.500.000 forint opciós díjban állapodtak meg. (csepel.hu – Hivatal, ügyintézés – Üvegzseb – Polgármesteri Hivatal – 2021. évi szerződések – Gerulus Kft-Szerződés…) A Kft azonban óvatos volt, s úgy nyilatkozott, hogy  „...ajánlati kötöttségét 2021. 10.31. napjáig tartó időszakra nézve meghosszabbítva tartja fenn.” Fenntartotta? 

Szerencsés az önkormányzat, hogy ilyen, sok mindenben érdekelt, sok mindenhez a legjobban értő cégre talált, amellyel olcsón építtethet, sőt jó pénzért felvásároltathatja parlagon heverő ingatlanjai egy részét. Hogy megéri-e vagy sem, és ki nyer az üzleten, az nem is érdekes. Hogy törvényes az egész folyamat vagy sem, az sem. Úgy tűnik azonban, hogy a törvényesség egyik őre, a IX. kerületi Ügyészség szerint a céggel kötött egyik szerződésben, a Pedagógus Szálló esetében, úgy gondolta, hogy  „a feljelentésbe foglaltak alapján a BŰNCSELEKMÉNY gyanúját kizárni nem lehet”. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Miként az ügy kipattanásakor már sejtettük, az idő, sajnos minket igazol: Valószínűleg több éves türelemre lesz szükség a csepeliek részéről, mert az Isten malmai és a magyar igazságszolgáltatás fórumai lassan őrölnek…

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2916788754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása