CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit csinál a szájából Németh Szilárd?

2022. február 07. 00:02 - csú

nsz_gerincuti_avatas_tarlossal.pngAz átvágásban mindig nagy eredményeket ért el a 21. kerület egykori polgármestere. A hagyományokat a mostani választási kampányban sem akarja megtörni. Az eredményeket és a terveit csak tiszta forrásból, egykori ellenfeleitől kölcsönzi.

Érdekes módon Németh Szilárd Csepellel kapcsolatos elképzelési között egyre gyakrabban jelennek meg olyan gondolatok, amiket annak idején a baloldali vezetés alaposan mérlegelt, és tervekkel, megvalósítási elképzelésekkel rendelkezett. Ezek azok, amivel akkoriban Németh Szilárd, Borbély Lénárd és Ábel Attila homlokegyenest szembement. A tervek közül különösen a Hollandi út és az Észak Csepel, a csepeli és a szigeti gerincút városfejlesztési elképzeléseit koppintották a korábbi városvezetéstől.

Félreértés ne essék: nem rovom fel nekik! Így kellett volna viselkedniük 2010-ben - és azt követően is - és akkor kerületünk előrébb járna! Úgy látszik későn, de kezdi a történelem megtanítani (megértetni?) velük, hogy a vezetés múlandó Csepel viszont állandó!

A döntések meghozatala és vállalása azért végtelenül veszélyes dolog, mert

következményei vagy hiányai csak évek, évtizedek után igazolódnak, vagy válnak neuralgikus ponttá.

Az igazság kedvéért - most már, miután Németh Szilárd elorozta - el kell mondani: a Csepeli Kórház átalakításának terve, és kidolgozása csak kis mértékben volt az én döntésem. Ezt szakemberek - egészségszervezők, közgazászok, városfejlesztők - dolgozták ki.

Magam és munkatársaim azt mérlegeltük, - és a döntéselőkészítést abba az irányba toltuk - hogy ebből a csepeliek a lehető legjobban jöjjenek ki. Az egészségi ellátásuk színvonala, biztonsága a lehető legjobban emelkedjen.     

2003-óta folytatok politikai körökben harcot, majd vesszőfutást azért, mert akkoriban annak a döntésnek a részese voltam, amelyik a Csepeli Kórház átszervezését, elsősorban rehabilitációs és krónikus ellátásra való átállítását kidolgozta és megvalósította.

A döntést mindig és most is vállalom! Azért, mert tudtam, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek, és eszközök okozta zavaros körülményekben ez volt a leghasznosabb. legemberibb döntés.

Ezt kívánom Németh Szilárdnak is!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8016814780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása