CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem lehet belekötni, de a helyzet fokozódik…

2022. február 21. 00:01 - csú

szabad_europa_radio_radiohallgaas.jpgMegnyugtat, néhány percre. Nincs benne lapos, unalmas ekézés, csak centik, hőfokok, mínuszok, pluszok. Az adatokból ugyan nem mindent értek, de azért hitelesnek tűnik, és ez manapság ritka élmény. Ez a vízállásjelentés, a Kossuth rádióban. Üdítő pár perc.

Nem lehet belekötni. Igaz, ahogy a helyzet fokozódik, esetleg majd hozzáteszik: bezzeg Gyurcsány idején a Fertő tó vízszintje nem 25 centiméter volt Fertőrákosnál, hanem kevesebb, Márki-Zay pedig még a vízállást is megszüntetné, de most még nem. Addig is örüljünk a ritka élménynek.

Hanem ami előtte van, és pláne, ami utána következik. A tendenciózusan összerakott hírek, amelyekben

még véletlenül sem szerepel például az éppen aktuális korrupciós ügy egyetlen részlete sem. Csak Brüsszel, a Városháza-„ügy”, az óvodák szexuális megszállása, a kormány győzelmi jelentései...

Aztán következik a fideszszolgálati „közrádió” egyik legszörnyűbb, legabszurdabb műsora, az Ütköző. Miután még a leírt szövegét is akadozva olvasó műsorvezető az ellenzékről, Európa borzalmas liberális nyugati feléről, Sorosról felmondja a szokásos (és kötelező) mantrát, jönnek a szereplők.

A műsor címével ellentétben azonban nem ütközik itt senki és semmi. Az ellenzék emberei nem szólalhatnak meg, ellenben látványosan egyetértenek a Századvég, a XXI. Század Intézet, a Nézőpont Intézet stb. „szakértői”, „elemzői”.  A kormányhoz közel álló hivatalok fizetett alkalmazottai. Őket kapja, hallja, hallgatja a nép jelentős része, és hisz is nekik.

A vízállásjelentést követően, amelyből azt is megtudhatják, hogy a Tiszán innen, Dunán túl éppen nincs (vagy van) gázló. Az Ütköző után már csak az a kérdés, hogy erről ki tehet.

Forrás: Szabó Zoltán (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6017344974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása