CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kerületvezetők kegyosztó úri jókedve diktál Csepelen?

2022. március 18. 00:02 - csú

abel_attila_nemeth_szilard_borbely_lenard.pngMiért kellett egy nagy hullámokat kavart polgármesteri előterjesztést elutasítani?-Erre a kérdésre ad választ publicisztikájában a csepeli önkormányzat egyik ellenzéki képviselője. Ezt írja:

„Mit, hogyan? Amióta a fideszesek uralják a csepeli önkormányzati vezetést a mit és hogyan kérdése a kommunikációjukban teljességgel összekeveredett. Pedig fontos lenne a megkülönböztetés,

Itt van például a testületi tagok és a polgármester és helyetteseinek a tiszteletdíja. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen az ellenzék kénytelen volt az előterjesztést elutasítani. Ábel Attila ezt a fenti kérdések tudatos összekeverésével úgy értékelheti, hogy az ellenzék nem szavazta meg a tiszteletdíjakat, mert nem hajlandók elismerni a munkát. Ami nem igaz!

Azt pontosan nem tudom, hogy az ellenzékiek mindegyike ezzel a kérdéssel hogyan áll, de azt tudom, hogy a magam részéről elfogadom - sőt támogatom – a közösségért dolgozók tisztességes javadalmazását. A  demokratikus elvek alapján pedig a közösség számára végzett munka tisztességes jövedelmi kiegyenlítésének alapelvét a magam részéről elismerem.

Most sem az emeléssel, hanem annak módszerével, differenciálásával és elvek és teljesítmények figyelmen kívül hagyásával nem érthettem egyet. Azzal, hogy a polgármester úgy tesz mintha főnöke lenne a képviselőknek! Mintha az

ő úri jókedvétől függene a képviselő javadalmazása, vagy büntetése! Ezzel a témával úgy játszik, ahogy kedve (inkább érdeke) tartja! Ha akarja jó magasra felemeli, ha akarja, felére csökkenti, majd visszaemeli! Ez a csepeli gyakorlat!

A tiszteletdíj azért van, hogy biztosítsa a képviselők függetlenségét! A Fidesz érában pedig ezt az alapelvet már régen felrúgták. (Természetesen egy nem demokratikus működésben a demokratikus elvek sem működnek) A tiszteletdíjat politikájuk és érdekeik támogatásának jutalmazására és az ellenvélemények büntetésére használják. E sorok írója volt a legnagyobb (azóta már az EU Bírósága által is kimondott) jogtalan tiszteletdíj-elvonás egyik elszenvedője. És a Németh és Borbély által uralt helyi viszonyok között (2010-óta) ezek kifejtésére, nyilvánosságra hozására más lehetőség - mint az ellene szavazás - nincs! Ezeknél a fideszes polgármestereknél minden, az ellenzéki képviselők morális megsemmisítésről, ellehetetlenítéséről, börtönbe kényszerítésének vágyáról szól. És elvárnák, hogy mindehhez még a szavazatainkat is megszerezzék!

Hát ezért kellett elutasítani ezt az előterjesztést.

Forrás: Horváth Gyula közösségi oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7917047638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása