CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hiába mondták Orbánnak, hogy cúg van

2022. március 27. 00:01 - csú

orban_telefonal.pngAz ország és a magyarság megóvásának  nem Orbán Viktor, hanem az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, a NATO a garanciája. Az a család, amely megvédi a családtagokat, az a katonai szövetség, amellyel egy ponton túl Putyin sem mer ujjat húzni. A hely, ahová Magyarország évekkel ezelőtt bejött a hidegről. Az a nyugati közösség, amelyen belül a jelenlegi magyar kormány iránti bizalom a mélypontra süllyedt, mert Orbán egy idő után állandóan nyitogatni kezdte az ajtót, mindig a legrosszabbkor, és hiába szóltak neki

„Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik, a demokráciát pedig nem lehet felülről irányítani, hanem csak az emberek szívéből nőhet ki” – mondta Orbán Viktor 2007. március 30-án, a Fidesz megalapításának 19. évfordulója alkalmából tartott konferencia záró szónokaként. Lám, mire jó az internet, amely nem felejt, ellentétben sokunkkal, hamarosan szavazó polgárokkal.

Az olaj helyett ma inkább a földgázról szoktak beszélni, de a többi szerintem továbbra is stimmel. Nem tudom, hogy a miniszterelnök egyetért-e egykori önmagával, vagy legalább valamelyik egykori önmagával, mert abból is van egy néhány. De azt tudom, hogy

én most maximálisan egyetértek vele: Magyarországnak nem szabad belesodródnia az Ukrajnában dúló háborúba.

Ennek, az ország és a magyarság megóvásának azonban nem Orbán Viktor, hanem az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, a NATO a garanciája. Az a család, amely megvédi a családtagokat, az a katonai szövetség, amellyel egy ponton túl Putyin sem mer ujjat húzni. A hely, ahová Magyarország évekkel ezelőtt bejött a hidegről. Az a nyugati közösség, amelyen belül a jelenlegi magyar kormány iránti bizalom a mélypontra süllyedt, mert Orbán egy idő után állandóan nyitogatni kezdte az ajtót, mindig a legrosszabbkor, és hiába mondták neki, hogy cúg van.

Ha békemisszió akart lenni a legutóbbi moszkvai zarándoklata, akkor az végeredményben teljes kudarcként értékelendő. Ha pedig csak arra irányult, hogy az oroszok legalább egy ideig ne zárják el a gázcsapot, akkor fel kell tennünk a kérdést: mivé lett ez az egész nagy keleti nyitás?

Nézzük a dolgokat reálisan. Ha az orosz haderő betette a lábát a Magyarországgal szomszédos Ukrajnába, akkor a NATO-nak minden eddiginél nagyobb szüksége van Magyarországra, és Magyarországnak a NATO-ra. Olyan korszak kezdődik, amelyben Orbán Viktor nem tud jó szerepet játszani. Ott már eljutott teljesítő képessége határára, itt pedig már nem bíznak benne.

Kárpáti János (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8617772368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása