CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miről beszél Németh Szilárd hallgatása a Hollandi úti monstrum árnyékában?

2022. május 18. 00:02 - csú

birkozo_akademia_a_hosok_itt_szuletnek_nemeth_szilard_alairasa.jpgVannak hősök a csepeli Kis-Duna partján?  "Egy igazi bajnok képes legyőzni a legnagyobb ellenfelet is. A döntés a mi kezünkben van" - hírdeti évek óta az államtitkár-elnök úr. Eddig az ő kezében volt a döntés akkor is, ha fittyet hányt a csepeli érdekekre. És most mi lesz? Nyíltan újraindult a háború, amit a fideszes csepeli városvezetés vív a Fidesz alelnökével. Az egyre zajosabb és hevesebb ütközetek központjában  a kerület legjelentősebb sportlétesítményei és az állami pénzből épült birkózóakadémia áll.

Miként blogunk közösségi oldalán hétfőn beszámoltunk róla, Ábel Attila, a kerületi önkormányzat alpolgármestere meglepően éles hangú nyílt levelet írt Németh Szilárdnak, a Fidesz jelenlegi alelnökének. A levélre kedd estig Németh Szilárd egy szót sem válaszolt. Hallgatása lehet fenyegető és biztató is. Hamarosan, néhány óra vagy néhány nap múlva kiderül melyik változatot produkálja az élet.

Addig is újabb részleteket ismerhetnek meg olvasóink a csepeli hatalmasok belháborújának részleteiről a 444.hu-nak abból a cikkéből, amelyikben Ábel Attila levélben válaszolt a független hírportál újságírójának, Haszán Zoltánnak a kérdéseire.

Felerősödtek most az ellentétek vagy csak felszínre kerültek a korábbiak, amiket a kampányban félretoltak?

Ábel: Az elmúlt három évben folyamatosan kértük, hogy a képviselő úrral a KIMBA, a Csepel SC és a csepeli fejlesztések ügyeiben üljünk le egyeztetni. A KIMBA földszintje teljes egészében a csepeli birkózóknak épült, amit nem kaptak meg. Ez szó szerint egy 2,4 milliárd forintos átverés. A kordont sem tudjuk elfogadni - ezt nyugodtan tudom a polgármester nevében is mondani. Sajnos a Csepel SC megvétele és a fejlesztési terv elkészítése is az önkormányzat megkerülésével történt. A kormányzatból, asztal alól tolták ki titokban, hogy

legalább mi is láthassuk. Szilárd ugyanis megtiltotta, hogy bárki beszéljen velünk róla. Tudtunk volna mit hozzátenni. Végül egyetlen alkalommal sem ült le velünk senki sem egyeztetni, és a képviselő úr egyetlen írásban tett javaslatunkat sem fogadta el. Fontos megjegyeznem, hogy a javaslatainkkal - véleményem szerint - nyerni tudott volna egy fideszes jelölt 2022-ben Csepelen és Soroksáron. Szilárdnak nehezebb lett volna, de még neki is lett volna rá esélye. Úgy tűnt, mintha szabályosan szavazat-minimalizáló kampányt folytatna - hogy utána az önkormányzatra verje a bukást -, és el is érte, hogy a Fidesz-listára jóval többen szavaztak, mint rá. A Fidesz listáját a kormány és az önkormányzat munkája húzta fel, az egyéni jelölt ehhez vagy hozzáad, vagy elvesz. Ő elvett.

Milyen esélyt lát a Kimba és a csepeli sportlétesítmények körüli háborúskodás megoldására?

Ha Németh Szilárd elfogadja az Alaptörvényt és a törvényeinket, nem lesz probléma. 2014 előtt még tudta, hogy a közpénz, közvagyon nem az övé. A megszólalásaiból is az látszik, hogy valami nagyon megváltozott benne.

Mennyiben változtatta meg az erőviszonyokat, hogy Németh Szilárd harmadszorra sem nyert Csepelen a parlamenti választáson?

Nem érzékelek változást. Ugyanúgy nem lehet vele egyeztetni semmiről, mint korábban. Nem szólaltam volna meg vele szemben, ha a legcsekélyebb jelét látom annak, hogy lehet vele beszélni.

Kapott-e reakciót a posztjára Németh Szilárdtól?

Nem, és érdemi választ várhatóan nem is fogok kapni. Három éve nem válaszol érdemben semmire. Valójában a posztomban leírtaknál is sokkal rosszabb a helyzet.

((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

TEGNAP KORADÉLUTÁN VÁLTISMERTTÉ  A CSEPEL.HU-n BORBÉLY LÉNÁRD KÖZLEMÉNYE, AMELYNEK CÍME: 

Kordonbontásra szólítja fel a polgármester a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát 

a cikket változtatás nélkül közöljük:

"Borbély Lénárd, Csepel polgármestere hivatalos levélben szólította fel a Hollandi úti birkózócsarnokot működtető Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványt (KIMBA) az épület köré húzott kordon lebontására. Erre nyolc napja van az alapítványnak. Ha nem történik semmi, az önkormányzat megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A polgármester a levélben kitért arra, hogy a kerítéssel a KIMBA nemcsak tulajdont és törvényt sért, hanem a csepelieknek épült fitneszparkot is elérhetetlenné tették. Utóbbit három éve tízmillió forintból hozták létre a KIMBA mellett, de a kordon miatt elérhetetlen. A kondiparkot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pénzéből építették, a szervezet elnöke, Hatala József pedig az átadáskor egyértelműen úgy fogalmazott: „a most átadott területet nem csupán a birkózók használhatják majd, hanem bárki eltöltheti ott hasznosan a szabadidejét.” A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács éppen azért segít fitneszparkok építésében, mert a sport lefoglalja, értelmes, hasznos és egészséges időtöltést nyújt a fiataloknak.

Borbély Lénárd polgármester levelében ‒ az önkormányzat és az alapítvány között köttetett ráépítési szerződésre hivatkozva – leírja: az alapítvány az önkormányzat hozzájárulása nélkül építette a kordont, ezért felszólítja őket, hogy bontsák le és az eredeti állapot helyreállításával biztosítsák a kültéri fitnesz parkhoz való lejutást. A KIMBA-nak alig egy hete maradt a kerítés bontására és a megállapodásban foglaltak betartására. A KIMBA egyelőre nem reagált a polgármester levelére."

Forrás: Haszán Zoltán (444.hu),  Ábel Attila (fb) és internet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9517833979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása