CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem fizetésért, hanem a hitükért teszik a dolgukat Csepelen

2022. július 18. 00:02 - csú

burattino_iskola_fb-kep.jpg"A csepeli Burattino Magyarország egyetlen olyan magánintézménye, melyben általános-, és középiskola, szakképzés és gyermekotthon integráltan működik. Iskolánkban kiemelten fontosnak tartjuk az esélyteremtést, hiszünk abban, hogy a hátrányok kinőhetőek, és hogy mindenki tehetséges valamiben. A Burattino gyermekek, családok és pedagógusok közössége, ahol örömet találunk az együttlétben és a közös munkában."

Csepelen és főként a kerület déli peremén sokan vannak, akiknek a felebaráti szeretet nem más, mint írott malaszt. És ahol a felnövekvő gyerekeknek ilyen környezetet ad a sors, ott – jó esetben – támaszt és segítő kezeket, éltető segítséget is ad az élet.

Jó emberek kis közössége munkálkodik már 1990-es évektől Mezei Kata vezetésével a csepeli Burattino iskolában azon, hogy utat mutasson a hátrányos és halmozottan hátrányos gyerekeknek.

 Ezek az emberek

körömszakadtáig védik a tanulóikat, és ha erre rámegy az egzisztenciájuk, akkor sem hagyják abba.

Nem fizetésért, hanem a hitükért teszik a dolgukat. Nem csak tanítják, de nevelik és etetik is védelmezettjeiket.

A magyar szokás szerint mégis küzdelem, nélkülözés és bizonytalanság az életük. Sokkal több a gáncsoló láb küzdelmes útjukon, mint a segítő kéz!

Mára elértük, hogy Csepelen talán már nem ellenségként, rendészeti feladatként és komcsi fészekként tekintenek a Burattino iskolára a kerületi vezetők. Mintha kapiskálnák, hogy az elesettekért, és a kerület lakóinak legrászorultabbjaiért tenni akaróként érdemes tisztelni őket.

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6017875871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása