CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mikor lesz vége a fekete hétfőnek és a megszorításoknak?

2022. augusztus 02. 00:01 - csú

nadragszij-meghuzas.jpg

Eddig mintegy kétezer milliárd forintot „vett vissza” megszorításokkal a kormány. És akkor most jön hozzá ez a hétfő. A megélhetési után a rezsiköltségek is az egekbe ugrana, hiszen sávossá vált a gáz- és áramdíj. Ez különösen fájni fog sokaknak, hiszen a kormány érzéketlenül nem vett figyelembe se kort, se élethelyzeteket, se szociális szempontokat. Mert kell a pénz az Orbán-kormánynak

A hét első napja egy borzalmas nap. Úgy általában is, de most különösen. A tegnapi napot a kormány tette emlékezetessé, hiszen fennen hirdette sokáig: mindenkit megvéd, s akárcsak az élet, a gáz- és áramár is örök, senki ne aggódjon a jövő miatt, főleg ne is tegyen érte.

A választás előtt jólétünk bizonyságául kiosztott úgy kétezer milliárd forintot a kiválasztottaknak. Voltak, akiknek a szavazataikért cserébe, másoknak, hogy ne lázongjanak. Ígért ehhez még fűt-fát, de

ezen már senki nem csodálkozott, hisz ez történik tizenkét éve folyamatosan. Nagynevű közgazdászok, értékelve kormányunk gazdasági teljesítményét és véleményezve az eltelt éveket, egybehangzóan állapították meg: szerencséjük volt. Eddig.

Jött a háború, Oroszország megtámadta Ukrajnát. Magyarország, ahol teheti, támadja az Uniót. Hogy emiatt alig csordogálnak hozzánk az uniós források, vagy más oka is van, a történések szempontjából mindegy is. A kormány pénze elfogyott, és tartalék, valamint pótlólagos források nélkül csak elvenni tud onnan, ahol még pénzt lehet sejteni. A vállalkozásoktól: erre utal a kata kiherélése, a kedvezményes üzemanyagvásárlásból való többszöri kitiltás, a rezsikedvezmények megvonása és a különadók felsrófolása is.

A költségvetés és az elvonások oldaláról nézve a valódi fejőstehén mégis a nép. A háború nélkül is az egekbe szökő infláció e réteget sújtja, amire még rátesznek egy lapáttal a cégek, hiszen ami terhet kapnak a kormánytól, azt át is hárítják. Ezzel tisztában van a kormány is, nem véletlenül módosítja sorozatosan felfelé a világ negyedik legmagasabb áfájából származó bevételeit.

Eddig mintegy kétezer milliárd forintot „vett vissza” megszorításokkal a kormány. És akkor most jön hozzá ez a hétfő.

A megélhetési után a rezsiköltségek is az egekbe ugrana, hiszen sávossá vált a gáz- és áramdíj. Ez különösen fájni fog sokaknak, hiszen a kormány érzéketlenül nem vett figyelembe se kort, se élethelyzeteket, se szociális szempontokat. 

Mert kell a pénz az Orbán-kormánynak

Forrás: Törő András (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3717895449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása