CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hiányos csepeli filmsorozat közpénzből egyetlen ember dicsőségéről

2022. augusztus 22. 00:02 - csú

borbely_lenard_2022_juliusi_dicsekves.pngA kerületben van, aki a vízben és van, aki a népszerűségbe szeretne fürdeni. Miközben Makkosszálláson a végkifejlethez közeledik az RTL finanszírozásában készült Keresztanyu című magyar tévés szappanopera, addig  Csepelen csak most kezd kibontakozni igazán közpénzből a  polgármester  reklámfilmsorozata a saját internetes közösségi oldalán.

Miként korábban, úgy a legutóbb is egy hónap  csepeli eseményeiről készítettek vele  videós filmet, profi klipet, amelyen  aktuális győzelmeiről adott számot, a „Helló Csepel és az Isten éltessen Csepel” kezdő, illetve záró mondatok között.

A csepeli költségvetésből származó forrásokból gyártott összeállításban a csepeliekt égető közügyeken,  problémákon kívül (HÉV, zsúfoltság, rezsiemelés, helyi Fidesz-belháború, megélhetési gondok...)  volt minden:

ifjúsági tábor fejlesztése, hárosi hatósági bejárás, faültetés, amelyben fővárosi csúcstartók lettünk, játszótér-felújítás, útépítés, kertmozi elindítása, hajókirándulás a csepeli nyugdíjasok, majd külön a csepeli családok részére, iskolafelújítás, s végül Csepel Napja köszöntése. Csupa nagybetűs örömhír! 

Már-már tapsoltunk volna, amikor eszünkbe jutott, hogy kimaradt több júliusi hír, amelyek eléggé negatívan befolyásolták a csepeliek jelentős részének mindennapjait.

Így például: módosították a kisadózó vállalkozók tételes adóját (kata), amely ellen heteken át zajlottak tüntetések országszerte, gyakorlatilag felszámolták a rezsicsökkentést, az alapdíjakon túli kettő, illetve hétszeres energiaárak bevezetésével, s nem utolsósorban elhalasztották pl. a tervezett, s évek óta ígért csepeli HÉV fejlesztést is.

Semmiség! Borbély Lénárdnak ezek nem jelentettek semmit, annyira, hogy nemcsak a havi összefoglalójában, de a  fideszes kerületvezetők  - szintén közpénzből előállított - egyetlen orgánumában sem találtak helyet a csepeliek és a szigetiek tízezreinek életét befolyásoló ügyyeknek. A polgármester és népes kommunikációs csapata ezekről egy sort sem volt hajlandó közölni.   Arról sem, hogy a Belügyminisztérium három csepeli iskolaigazgató pályázatát nem fogadta el, így szeptemberben az érintett iskolák igazgatók nélkül kezdhetik el az új tanévet.

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9517905139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása