CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Új csatatér új gonoszokkal, békével, békemenettel és hadüzenettel

2022. október 05. 00:01 - csú

bencsik_a_huszar-fekvo_2.bmpBencsik András, Csepel díszhuszára megy majd az élen, kezében a hadüzenetet lobogtatva. Persze csak a béke kedvéért.

Orbánnál és állandó tettestársainál megint arról van szó, hogy az egész nyugati világ tiszta hülye. Plusz háborúpárti. A szankciókkal meghosszabbítja a függetlenségéért küzdő Ukrajna életét, pedig ha végre elpusztulna, mindjárt béke volna. Ezért most a szankciók képezik a fő ellenséget. Ez roppant hasznos, hiszen így a háború valóságos felelőséről, annak kirobbantójáról nem is kell beszélni.

A "háborús infláció" terminust (amiről mégiscsak eszünkbe juthatna) felváltotta a „szankciós infláció”. Orbán persze most is az egyetlen épeszű a sok idióta európai között. Beszéde mostanság tele van ilyen fordulatokkal: „előre láttam”. „Rögtön láttuk, már az elején.” Például azt, hogy a szankciók miatt drágul az élelmiszer, ezért is rendelt el árstopot némelyikre. Igaz, már januárban, amikor még nem hogy szankció, de háború sem volt, hazai infláció viszont annál inkább. Feltehetőleg előre megérezte a szankciókat. Más kávézaccból jósol, ő farhátból.

A szankciók tehát visszamenőleg felelősök mindenért. Már a magánnyugdíjkasszát is miattuk kellett ellopni. Ott ólálkodhattak a mohácsi csata környékén is. Most ugyan még nem működik a szén importján kívül egyetlen energiaszankció sem, ránk nézve nem is fog, de ez részletkérdés. A szankciók előre és utólag magukra vették a világ minden bűnét, Orbánékét mindenképpen. Mégiscsak jók valamire: szerecsenmosdatásnál pl. igencsak praktikusak.

De már csak azért is borzongunk tőlük, mert -képzeljék csak!- nem demokratikusak. A sok kormányférfú demokratikus lelkületét ez roppantmód megsebzi, de így van. Főnökük a parlamentben szörnyülködött egy sort: „Mondjuk ki őszintén, hogy a szankciók bevezetése nem demokratikusan történt.” Jesszus. Bezzeg a KATA kipusztítása, a sztrájkjog kinyírása, az új rezsiszabályzás szerencsére mind igazi demokratikus vívmány. Mit tehetett volna a kormány, ha egyszer kiköveteltük.

Az új, szankcióellenes csatatér kijelölése némileg módosította az ellenség összetételét is. A gonoszok sorában Brüsszel mellé kezdik szorosan felzárkóztatni a NATO-t, nehogy már kimaradjon egyetlen szövetségesünk is. Abban Amerika is elutálható. Bencsik András az idők szavát, mint mindig, most is csalhatatlanul megérezve kimondta: igaziból hadat kellene nekik üzenni. Az már egyszer bejött.

Készül az új, szankcióellenes Békemenet. Bencsik megy majd az élen, kezében a hadüzenetet lobogtatva. Persze csak a béke kedvéért.

Forrás: Lendvai Ildikó (Népszava) Az új migráncs: a szankció 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9117946956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása