CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megbotránkoztató csepeli pénzszórást leplez a valóság meghamisítása?

2022. október 14. 00:02 - csú

csepeli_sztk_szakorvosi_rendelo.jpgMára  odajutottunk, hogy Csepelen néhány területen nincs szakorvosi ellátás, és a várólisták hossza  nevetségesnek lenne mondható, ha nem az emberéletről szólna! Ez pedig nem a szakterületi vezető hibája, hanem az elfuserált, önző, és hozzá nem értő látszat-politika következménye. Riasztó példából bőséges a kínálat...

Igen gyakran foglalja össze sommásan az ellenzék által felvetett aggódó megjegyzéseket Ábel Attila alpolgármester: „nem akarják, hogy fejlődjön a kerület”! Ez a valóság meghamisítása, legtöbbször a demokratikus vita által előhozott problémák megkerülésének vágyát jelzi.

Mert miért ne akarná az ellenzék, hogy Csepel fejlődjön?

Nincs olyan józanul gondolkodó ember, aki tiltakozna települése gyarapodása, fejlődése miatt! Annak meg aki közéleti (képviselői) mandátumért küzdött - és azt el is nyerte - kötelessége minden erejével segíteni Csepel fejlődését.

Ez nem csak erkölcsi, de esküben vállalt kötelesség is!

Mindenki tudja, hogy az

ellenzéknek, - szerepéből adódó feladata - hogy vegye számba, és késztesse mérlegelésre a kormányzó erőket akkor, amikor (általában évekre) - beruházások eltervezésével és megvalósításával - eladósítják, újabb kötelezettségek vállalására kényszerítik az általuk vezetett közösséget. Általában egy számukra kedves, vagy érdekeik által átszőtt területen úgy, hogy közben más területek fejlesztését teljességgel elhanyagolják.

A beruházásoknak, a politika elveit, a költségvetésen keresztül kellene érvényre juttatni. 2010 után a Fidesz kivette a kötelező napirendek közül a költségvetés elveit. Sajnos a csepeli beruházások, az úgynevezett „fejlesztések” - nem csak az elmélet szintjén, hanem a gyakorlatban is - elvekre épülés igénye nélkül, a hatalommal rendelkező legnagyobb fideszes elgondolása, (rögeszméje) alapján készülnek.

A Fidesz és a NER kínálta lehetőségek és nem a kerületi igények itt a meghatározók. Ezek pedig ellentétesek minden demokratikus tendenciával. Ebből adódóan nem valódi és a csepeliek igénye, a fenntartás anyagi lehetőségei szerinti fejlesztések jönnek létre, hanem sok esetben valóságos és megbotránkoztató pénzszórás történik! (Csepeli Strand, Birkózó csarnok, Jedlik beruházás, Kézilabda csarnok, játszóterek és parkok stb-stb.)

A Strandot hozzáértés hiányában (a kút nélkül) minek kellett óriási pénzekért megvenni. Minek kellett szakszerűtlenül és feleslegesen befedni, a villámhárító rendszerét megbontani, a védett épületeit elbontani? Minek kellett úgy üzemeltetni, hogy gyermekeket kelljen klórmérgezéssel kórházba vinni, olyan eszközöket telepíteni, amik balesetveszélyt produkáltak? Minek a Jedlikből ekkora komplexumot csinálni? Minek bele imatermet meg kápolnát építeni?

Ráadásul ott vannak a minden önkormányzat és gazdálkodó egység feje felett Damoklész kardjaként fenyegető, rohamosan emelkedő fenntartási költségek. Ezeket a presztízs beruházásokat ugyanis a kerületi költségvetésből kell majd fűteni, hűteni, karbantartani, üzemeltetni, fenntartani. Fizetni a kíméletlenül megemelt rezsiköltségekkel!

Az így eltorzított arányok következtében aztán természetes, hogy nem fog jutni, szociálpolitikára, egészségügyre, oktatásra, Hárosra és más igen fontos, a lakosságot mélyen érintő dolgokra. Ezek azok az elvtelen és eszement cselekedetek, amik rásütik a fideszes vezetőkre a bélyeget, vagyis azt, hogy szórják a pénzt! Nem a sajátjukét (azt gyarapítják) hanem a közösségét, Csepelét!

A jelek tanúsága szerint, a produktumok nem a kerületi szükségletek kielégítését, sokkal inkább a beruházáshoz a pénzt megszerző notabilitás egyéni nagyságának fényezését szolgálják. Ebből következik, hogy míg itt is, ott is épületek, nőnek ki a földből az állam által nem előírt, un. vállalható kategóriába tartozó jóléti beruházások, mégis tíz éve folyamatosan romlanak más területeken a kerületi kötelező feladatként megszabott infrastruktúra elemei.

Mára elértük például, hogy nincs szakorvosi ellátás néhány területen és a várólisták hossza a nevetségesnek lenne mondható, ha nem az emberéletről szólna! Ez pedig nem a szakterületi vezető hibája, hanem az elfuserált, önző, és hozzá nem értő látszat-politika következménye! Ez az oka, hogy egyre romlik a kerület pénzügyi, gazdasági helyzete!

Itt, ahol olyan a fideszes vezetési szervezet, olyan a kontraszelekció mértéke, és akkora a politika befolyása, hogy tévedésből simán ki lehetett belőle könyvelni kétmilliárdot, (amit a legfelsőbb vezetők nem, hogy nem vettek észre, de úgy nyugtáztak, „hogy tudtuk, hogy jók vagyunk, csak nem tudtuk, hogy ennyire") ott nincs az az ellenzéki aggodalom, ami ne lenne jogos!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3017919529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása