CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bukfenc és Csepel polgármestere mindent tud?

2022. október 19. 00:02 - csú

cinn-bumm_cirkusz.pngRéges régen volt egyszer egy népszerű gyerek műsor, a Csinn-Bumm Cirkusz. Abban Bukfenc bohóc senkivel sem beszélt, de mindenről megvolt a véleménye, újra és újra közölte: „Bukfenc mindent tud….”. Csepel polgármestere, a fideszes Borbély Lénárd egy szót sem beszél a csepeliekkel és a választott képviselőikkel, de így is mindent tud, és ‑ Bukfenc-bohóctól eltérően – dönt is. Nem először, de ezt tette a közelmúltban is.

Hosszú hallgatás, titkolózás után végre saját fb oldalán „szólalt meg a polgármester az energiaválság helyi csökkentésének témájában. Közzétette a csepelieknek és a képviselő-testület tagjainak írt tájékoztatóját, amit ez után a csepel.hu is leadott.

Rendkívül furcsa azonban, hogy az általa felvázolt intézkedések ügyében nem kíván testületi ülést tartani, hanem nyílt írásos tájékoztatást küld a kerület legmagasabb döntési szervezete tagjainak. Azaz, mint Ferenc József, mindent megfontolt, mindent meggondolt és döntött! Párbeszéd, véleménykikérés, vita, majd együttes döntés helyett inkább levelezik. Vajon miért ezt az utat választotta? Félt a testületi vitától, attól, hogy saját frakciója ismét ellene szavaz? 

Tájékoztatóját megelőzte a

Csepeli Hírmondóban  megjelent „Hogyan takarékoskodhatunk az energiával?” c. írás, amelynek néhány mondata most „visszaköszönt” Borbély tájékoztatójában, s amelyre blogunk pénteken reagált. https://csepeliek.blog.hu/2022/09/23/a_rezsi_helyett_a_tajekoztatast_csokkentik_a_keruletvezetok_a_csh-ban_is#more17937792 

Néhány megjegyzésünk van a tájékoztatóval kapcsolatban:

> Évek óta komoly gondokkal küszködik a kerület az óvodai nevelés területén: jelentősen csökken a gyereklétszám, 44 óvodapedagógus hiányzik, egyre többe fog kerülni a csepeli óvodai rendszer változtatás nélküli fenntartása. Blogunk is többször foglalkozott a kérdéssel. Mi a megoldás? Vagy már megvan, csak Borbély még korainak tartotta az őszinte beszédet? 

> A csepeli strand, mint „a strandfürdők, általában veszteségesek” ...Ezzel kapcsolatban a „képviselő-testület is állást tud foglalni.” Elképesztő. Erre jó lesz a képviselő-testület? Évek óta tudják, hogy a strandfürdők veszteségesek, sőt a csepeli strand már a fővárostól való átvétel előtti években is veszteséges volt. Mégis átvette a fideszes vezetés, továbbfejlesztette, a veszteség termelése mégsem szűnt meg. Többek között ez is az oka, hogy az első félévben „átverték” a testületen a Városgazda Zrt. -nek a részletek konkrét elemzése, a tervek ismertetése nélküli szétválasztását, lemondva ezzel a felelősök megnevezéséről. Mi lesz most? A strandfürdővel foglalkozó új egység viszi el a balhét, ezután az lesz veszteséges? A strandra bezárás után is milliókat kell ráfordítani, hacsak nem sikerül módosítani a fővárosi önkormányzattal annak idején kötött bérleti szerződést.

> „A lakosság tekintetében…” szavakkal kezdődő fejezetből csak a legfontosabb, komoly segítséget jelentő, a házak külső szigetelését tartalmazó támogatási program százmilliókkal való bővítése maradt ki. Miért? A tervezett látszatintézkedések nem sokat segítenek a nehéz helyzetben lévő csepelieken. 

> „A koronavírus világjárvány korábbi hullámaiban a testületben helyet foglaló politikai közösségeink már megmutatták, hogy képesek vagyunk összefogni” – írja a polgármester tájékoztatója végén. Ki hiszi ezt el? A fideszes vezetés 12 éve képtelen bármilyen együttműködésre, még az ellenzékben lévő képviselőkkel sem tudtak együttműködni, mindig kész helyzet elé állították őket, nem egyszer még sajátjaikat is. A tájékoztató tartalma bizonyítja, hogy a legfontosabb kérdésekben a polgármester most is maga döntött, s hónapok óta nem hívja össze, s ezek szerint nem is akarja összehívni a testületet. Mert 2022-ben még van pénz, a megnövekedett kiadásokat fedezni tudják, lehet egyedül is dönteni. Ha pedig a 2023-as költségvetés kisebb lesz, akkor majd….s itt jönnek az újabb ígéretek.  

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7017939344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása